HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/walnut-liqueur

Házi diópálinka

A diopálinka szilvapálinka és dió párlat ötvözete, mely kifejezetten finom ízű, sűrű nedű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg érett szilva Hozzáadott
  • 20 ks dió Hozzáadott
  • 12 l pálinka Hozzáadott
  • 12 l víz Hozzáadott
  • 50 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 ks Fahéj Hozzáadott
  • 2 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mossuk meg jól a szilvát és vágjuk félbe. Tegyük egy nagy befőttesüvegbe.

2. Lépés

A diót törjük szét és adjuk hozzá a szilvához.

3. Lépés

Öntsük rá a pálinkát, majd a vizet. Az üveget zárjuk le szorosan, majd tegyük sötét, hűvös helyre.

4. Lépés

Hagyjuk állni két hétig.

5. Lépés

Két hét után a szilvát és a diót szűrjük le pálinkából egy gézzel bélelt szitán keresztül.

6. Lépés

Az elnyert folyadékot öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze alaposan.

7. Lépés

Forraljuk fel, majd ha felforrt, vegyük takarékra és főzzük még kb. 5 percig.

8. Lépés

Hagyjukihűlni és töltsük üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új