HIRDETŐ
Forrás: https://unsplash.com/s/photos/walnut-liqueur
Házi diópálinka
A diopálinka szilvapálinka és dió párlat ötvözete, mely kifejezetten finom ízű, sűrű nedű.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg érett szilva
- 20 ks dió
- 1⁄2 l pálinka
- 1⁄2 l víz
- 50 dkg cukor
- 2 ks Fahéj
- 2 ks szegfűszeg
- 1 Csomag vaníliacukor
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Mossuk meg jól a szilvát és vágjuk félbe. Tegyük egy nagy befőttesüvegbe.
2. Lépés
A diót törjük szét és adjuk hozzá a szilvához.
3. Lépés
Öntsük rá a pálinkát, majd a vizet. Az üveget zárjuk le szorosan, majd tegyük sötét, hűvös helyre.
4. Lépés
Hagyjuk állni két hétig.
5. Lépés
Két hét után a szilvát és a diót szűrjük le pálinkából egy gézzel bélelt szitán keresztül.
6. Lépés
Az elnyert folyadékot öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze alaposan.
7. Lépés
Forraljuk fel, majd ha felforrt, vegyük takarékra és főzzük még kb. 5 percig.
8. Lépés
Hagyjukihűlni és töltsük üvegekbe.