HIRDETŐ
Házi gnocchi spenóttal

Házi gnocchi spenóttal

Gyors és ízletes vacsora vagy ebéd

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Gnocchi

  • 220 g főtt burgonya Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 50 g félig durva liszt Hozzáadott

Mártás

  • 150 g csirke Hozzáadott
  • 12 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 maréknyi Spenótlevelek Hozzáadott
  • 70 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • föld Szerszámok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A héjában főzzük meg a krumplit, amíg megpuhul, majd hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A lehűlt krumplit megtisztítjuk és villával megszurkáljuk.

3. Lépés

Adjunk hozzá a tojássárgáját, keverjük össze.

4. Lépés

Kezdjük hozzáadni a lisztet, kézzel készítsünk ragadós tésztát.

5. Lépés

A kosarat három részre osztjuk, és minden részből készítünk egy rudat.

6. Lépés

Vágjuk kisebb darabokra a hengereket, majd menjünk végig rajtuk villa segítségével.

7. Lépés

Gnocchit adunk forró vízbe, amikor feljönnek a víz tetejére, 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

8. Lépés

Szűrjük le és öblítsük le.

9. Lépés

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.

10. Lépés

Adjuk hozzá a felvágott húst és a fűszereket.

11. Lépés

Összekeverjük, vízzel felöntjük és pároljuk.

12. Lépés

Adjunk hozzá 1 marék spenótot és pároljuk puhára.

13. Lépés

A második adag spenótot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk.

14. Lépés

Hozzáöntjük a húshoz, hagyjuk felforrni és lehúzzuk a tűzről.

15. Lépés

Öntsük le a gnocchit és szolgáljuk fel.

16. Lépés

Gnocchi helyett választhat más tésztát vagy rizst is.

17. Lépés

Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új