Házi gnocchi spenóttal
Gyors és ízletes vacsora vagy ebéd
Hozzávalók
Gnocchi
- 220 g főtt burgonya
- 1 sárgája
- 50 g félig durva liszt
Mártás
- 150 g csirke
- 1⁄2 darab The Onion
- 2 maréknyi Spenótlevelek
- 70 dl főzőtejszín
- olívaolaj
- őrölt fekete bors
- föld Szerszámok
Eljárás
A héjában főzzük meg a krumplit, amíg megpuhul, majd hagyjuk kihűlni.
A lehűlt krumplit megtisztítjuk és villával megszurkáljuk.
Adjunk hozzá a tojássárgáját, keverjük össze.
Kezdjük hozzáadni a lisztet, kézzel készítsünk ragadós tésztát.
A kosarat három részre osztjuk, és minden részből készítünk egy rudat.
Vágjuk kisebb darabokra a hengereket, majd menjünk végig rajtuk villa segítségével.
Gnocchit adunk forró vízbe, amikor feljönnek a víz tetejére, 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Szűrjük le és öblítsük le.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Adjuk hozzá a felvágott húst és a fűszereket.
Összekeverjük, vízzel felöntjük és pároljuk.
Adjunk hozzá 1 marék spenótot és pároljuk puhára.
A második adag spenótot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk.
Hozzáöntjük a húshoz, hagyjuk felforrni és lehúzzuk a tűzről.
Öntsük le a gnocchit és szolgáljuk fel.
Gnocchi helyett választhat más tésztát vagy rizst is.
Jó étvágyat!