Forrás: Daniel Timothy Allison Credit: 123RF
Házi keksz tészta à la Thermomix
Ez a recept már régóta hagyomány nálunk. Sokszor készítettem már a saját konyhámban a megbízható Thermomixemmel, és mindig könnyűnek találtam a keksztészta tökéletes állagának elérését. Remélem, önöknek is annyira ízlik, mint nekünk!
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 125 g cukor
- 125 g lágyított vaj
- 1 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Pinch só
- Bármilyen díszítés, amit csak szeretnél: Szórvány, dió, csokoládé stb.
Eljárás
A Thermomix keksztészta elkészítéséhez először a lisztet, a cukrot, a puha vajat, a tojást, a vaníliás cukrot és a sót adja a Thermomix táljába. Én személy szerint szeretem, ha a vaj nagyon puha, hogy a legjobb eredményt kapjuk.
Használja a tészta beállítását, és gyúrja a tésztát 2-3 percig. Ez a Thermomixszel gyerekjáték.
Vegye ki a tésztát a tálból, és csomagolja fóliába. Ezután tegyük a hűtőszekrénybe körülbelül 30 percre. Ez a lépés elengedhetetlen, és úgy tapasztalom, hogy a tészta így kapja meg a tökéletes szilárdságot, hogy később könnyen megmunkálható legyen a pogácsaszaggatóval.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, és vágja ki a kívánt formákat. Szeretem ezt a szakaszt, mert itt mindenki szabadon engedheti a kreativitását. A gyerekeim mindig nagyon jól szórakoznak a kekszek kivágásán.
Helyezze a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse kb. 10-12 percig, vagy amíg aranybarnára sül. Sütés közben azt tanácsolom, hogy tartsa szemmel a kekszeket, mivel minden sütő másképp süt, és nem akarja megégetni a tökéletesen formázott kekszeket!