HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jackmac34

Házi kenyér élesztővel

Ez a recept egy igazi kincs, amelyet évek óta használok. Mindig is szerettem volna megtanulni a saját kenyerem elkészítését, és mióta megtaláltam ezt a receptet, semmi mást nem eszek. A friss, otthon sütött kenyér illata és íze páratlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csésze langyos víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet és a sót. Egy másik kis tálban keverje össze a vizet és az élesztőt, amíg az élesztő fel nem oldódik. Ezt követően öntse a vizet az élesztővel a liszthez.

2. Lépés

Gyúrja össze a hozzávalókat, amíg egy sima tésztát nem kap. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Borítson be egy tálca a tésztával, majd takarja le és hagyja kelni 1-2 órán át, amíg a tészta meg nem duplázódik.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig.

5. Lépés

Hagyja a kenyeret teljesen kihűlni a sütés után.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új