Forrás: Pixabay: jackmac34
Házi kenyér élesztővel
Ez a recept egy igazi kincs, amelyet évek óta használok. Mindig is szerettem volna megtanulni a saját kenyerem elkészítését, és mióta megtaláltam ezt a receptet, semmi mást nem eszek. A friss, otthon sütött kenyér illata és íze páratlan.
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 1 Csésze langyos víz
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 1 teáskanál só
Eljárás
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet és a sót. Egy másik kis tálban keverje össze a vizet és az élesztőt, amíg az élesztő fel nem oldódik. Ezt követően öntse a vizet az élesztővel a liszthez.
Gyúrja össze a hozzávalókat, amíg egy sima tésztát nem kap. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.
Borítson be egy tálca a tésztával, majd takarja le és hagyja kelni 1-2 órán át, amíg a tészta meg nem duplázódik.
Miután a tészta megkelt, süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig.
Hagyja a kenyeret teljesen kihűlni a sütés után.