HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: zuzi99

Házi készítésű autentikus olasz Margherita pizza

Semmi sem felel meg jobban az elégedettségemnek, mint látni a rágós, de erős kéreggel töltött, élénk és fanyar paradicsomszósszal töltött lakomát, amelyet egy kielégítő réteg krémes, olvadt mozzarella, egy kis bazsalikom és egy csepp olívaolaj koronáz meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 214 csészék Kenyérliszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál Aktív szárazélesztő Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál Cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csésze meleg víz Hozzáadott
  • 12 csésze Paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 Nagy paradicsom, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 212 csészék reszelt mozzarella sajt Hozzáadott
  • 1 Kötet friss bazsalikomlevél Hozzáadott
  • Egy csepp olívaolaj Hozzáadott
  • Egy csipet tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy tálban összekeverjük a kenyérlisztet, az aktív szárazélesztőt, a sót és a cukrot. Ezeket a száraz hozzávalókat alaposan keverje össze, ügyelve arra, hogy az élesztő egyenletesen oszoljon el - ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a kéreg egyenletesen keljön meg.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a meleg vizet és az olívaolajat, majd keverjük tésztává. Lényeges, hogy langyos vizet adjunk hozzá, ne forró vagy hideg, mert ez aktiválja megfelelően az élesztőt.

3. Lépés

Gyúrjuk a tésztát körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ne feledje, hogy a dagasztás kulcsfontosságú lépés a tésztában lévő glutén kialakulásában, amely a pizza klasszikus rágós héját adja.

4. Lépés

Tegyük a kivajazott tésztát egy kizsírozott tálba, és takarjuk le egy ruhával. Hagyjuk meleg helyen kb. 2 órán át kelni.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, melegítse elő a sütőt a legmagasabb fokozatra. Közben üsse le a tésztát, és formázzon belőle egy nagy kört, hogy egyenletes vastagságú legyen a tökéletes kéreg érdekében.

6. Lépés

A paradicsomszószt egyenletesen kenje el a tésztán, hagyva egy kis peremet a kéregnek. A tetejére egyenletesen elosztott paradicsomszeleteket és reszelt mozzarella sajtot teszünk.

7. Lépés

Most az előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad, és a kéreg aranyszínű lesz. Az időzítés itt kulcsfontosságú, ezért 10 perc elteltével figyeljük a sütést.

8. Lépés

Vegye ki a sütőből, és azonnal szórja rá a friss bazsalikomleveleket. Végezzük el egy csepp olívaolajjal és egy kis tengeri sóval.

9. Lépés

Az olasz Margherita pizza készen áll a tálalásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek