HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: zuzi99

Házi készítésű autentikus olasz Margherita pizza

Semmi sem felel meg jobban az elégedettségemnek, mint látni a rágós, de erős kéreggel töltött, élénk és fanyar paradicsomszósszal töltött lakomát, amelyet egy kielégítő réteg krémes, olvadt mozzarella, egy kis bazsalikom és egy csepp olívaolaj koronáz meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 214 csészék Kenyérliszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál Aktív szárazélesztő Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál Cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csésze meleg víz Hozzáadott
  • 12 csésze Paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 Nagy paradicsom, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 212 csészék reszelt mozzarella sajt Hozzáadott
  • 1 Kötet friss bazsalikomlevél Hozzáadott
  • Egy csepp olívaolaj Hozzáadott
  • Egy csipet tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy tálban összekeverjük a kenyérlisztet, az aktív szárazélesztőt, a sót és a cukrot. Ezeket a száraz hozzávalókat alaposan keverje össze, ügyelve arra, hogy az élesztő egyenletesen oszoljon el - ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a kéreg egyenletesen keljön meg.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a meleg vizet és az olívaolajat, majd keverjük tésztává. Lényeges, hogy langyos vizet adjunk hozzá, ne forró vagy hideg, mert ez aktiválja megfelelően az élesztőt.

3. Lépés

Gyúrjuk a tésztát körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ne feledje, hogy a dagasztás kulcsfontosságú lépés a tésztában lévő glutén kialakulásában, amely a pizza klasszikus rágós héját adja.

4. Lépés

Tegyük a kivajazott tésztát egy kizsírozott tálba, és takarjuk le egy ruhával. Hagyjuk meleg helyen kb. 2 órán át kelni.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, melegítse elő a sütőt a legmagasabb fokozatra. Közben üsse le a tésztát, és formázzon belőle egy nagy kört, hogy egyenletes vastagságú legyen a tökéletes kéreg érdekében.

6. Lépés

A paradicsomszószt egyenletesen kenje el a tésztán, hagyva egy kis peremet a kéregnek. A tetejére egyenletesen elosztott paradicsomszeleteket és reszelt mozzarella sajtot teszünk.

7. Lépés

Most az előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad, és a kéreg aranyszínű lesz. Az időzítés itt kulcsfontosságú, ezért 10 perc elteltével figyeljük a sütést.

8. Lépés

Vegye ki a sütőből, és azonnal szórja rá a friss bazsalikomleveleket. Végezzük el egy csepp olívaolajjal és egy kis tengeri sóval.

9. Lépés

Az olasz Margherita pizza készen áll a tálalásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új