Forrás: Freepik
Házi készítésű egészséges Choc Chip Müzli Bar
Ezek a házi készítésű Choc Chip Muesli Bars tökéletes egyensúlyt teremtettek az egészséges müzli és a csokoládéchipek édessége között.
Hozzávalók
- 3 csészék Müzli
- 1⁄2 csésze Méz vagy juharszirup a vegán opcióhoz
- 1⁄2 csésze Mogyoróvaj, használhat mandulavajat egy másik ízért.
- 1⁄2 csésze Csoki chips
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Ne feledje, hogy még a tapadásmentes tálcák is ragadhatnak egy kicsit ezeknél a rudaknál, ezért a papír nagy segítség.
Keverje össze a müzlit, a csokidarabkákat és egy csipet sót egy nagy keverőtálban. Úgy tapasztaltam, hogy a kezünkkel történő keverés kényelmesebbé teheti ezt a folyamatot.
Melegítse a mézet vagy juharszirupot és a mogyoróvajat egy kis lábasban közepes lángon, amíg jól össze nem keveredik (általában körülbelül 2 percig tart). Azt akarod, hogy összeolvadjon, de vigyázz, nehogy megégjen - az égett mogyoróvajat senki sem szereti.
Vegye ezt a keveréket, és öntse a müzlire, alaposan keverje össze. A dolgok egy kicsit ragadósak lehetnek, de addig keverjük, amíg jól össze nem áll.
Helyezze a keveréket az előkészített sütőlemezre, és nyomja le erősen. Igyekezzen a keveréket egyenletesen eloszlatni a tálcán, hogy egyenletes rudakat kapjon.
Süssük körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Vigyázzunk a szélekre - gyorsan megéghetnek.
Hagyja teljesen kihűlni, mielőtt rúd alakúra szeletelné. Néha csábító, hogy azonnal vágjuk, de a kihűlt rúd sokkal tisztábban vágható és jobban összetart.
Azonnal fogyassza el, vagy tárolja légmentesen záródó edényben akár egy hétig is.