HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cattalin

Házi készítésű forró lazac Cézár saláta

Ez a ropogós, serpenyőben sült lazac krémes, fanyar öntettel párosítva a gasztronómiai mennyországban készült párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darabok Lazacfilé (bőrös) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj a serpenyőben sütéshez Hozzáadott
  • 2 Római kömény szívek, durván megtépve Hozzáadott
  • Egy csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva Hozzáadott
  • 12 csésze Friss parmezán sajt, reszelt Hozzáadott
  • 1 csésze Caesar öntet (bolti vagy házi készítésű) Hozzáadott
  • 12 csésze croutons Hozzáadott
  • Citrom, a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a lazacfilét mindkét oldalán sóval és borssal fűszerezi. Ez egy fontos lépés, mivel fokozza a lazac természetes ízét.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, és adjuk hozzá az olívaolajat. Amint az olaj felforrósodott, tegye bele a lazacot a bőrével lefelé. Óvatosan lenyomva biztosítja az egyenletes és alapos átsülést. Körülbelül 4-5 percig sütjük mindkét oldalon, amíg a bőr ropogós nem lesz, és a hal épphogy átsül.

3. Lépés

Amíg a lazac sül, elkészítheti a salátát. Egy nagy tálban keverje össze a durvára tépett római szíveket és a félbevágott cseresznyeparadicsomokat.

4. Lépés

Ha a lazac megsült, hagyja pihenni néhány percig. Így a szaftja megmarad, és a hal sokkal puhább lesz.

5. Lépés

Tossuk össze a salátát a választott Caesar-öntetével. Szerintem a bolti nagyon kényelmes, de ha a semmiből készítjük el, akkor az ízek felett is rendelkezhetünk.

6. Lépés

Most pedig ideje összeszerelni. Osszuk a salátát 4 külön adagra. Minden adag tetejére tegyünk egy darab főtt lazacot.

7. Lépés

A salátákat friss parmezán sajttal megszórva fejezzük be. Adjon hozzá krutont az extra ropogásért, és ne feledkezzen meg a citromról közvetlenül tálalás előtt. A sav feldobja az ízeket, és áttöri a lazac gazdagságát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új