Forrás: Pixabay: cattalin
Házi készítésű forró lazac Cézár saláta
Ez a ropogós, serpenyőben sült lazac krémes, fanyar öntettel párosítva a gasztronómiai mennyországban készült párosítás.
Hozzávalók
- 4 darabok Lazacfilé (bőrös)
- só és bors ízlés szerint
- 2 EL Olívaolaj a serpenyőben sütéshez
- 2 Római kömény szívek, durván megtépve
- Egy csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 1⁄2 csésze Friss parmezán sajt, reszelt
- 1 csésze Caesar öntet (bolti vagy házi készítésű)
- 1⁄2 csésze croutons
- Citrom, a tálaláshoz
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a lazacfilét mindkét oldalán sóval és borssal fűszerezi. Ez egy fontos lépés, mivel fokozza a lazac természetes ízét.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, és adjuk hozzá az olívaolajat. Amint az olaj felforrósodott, tegye bele a lazacot a bőrével lefelé. Óvatosan lenyomva biztosítja az egyenletes és alapos átsülést. Körülbelül 4-5 percig sütjük mindkét oldalon, amíg a bőr ropogós nem lesz, és a hal épphogy átsül.
Amíg a lazac sül, elkészítheti a salátát. Egy nagy tálban keverje össze a durvára tépett római szíveket és a félbevágott cseresznyeparadicsomokat.
Ha a lazac megsült, hagyja pihenni néhány percig. Így a szaftja megmarad, és a hal sokkal puhább lesz.
Tossuk össze a salátát a választott Caesar-öntetével. Szerintem a bolti nagyon kényelmes, de ha a semmiből készítjük el, akkor az ízek felett is rendelkezhetünk.
Most pedig ideje összeszerelni. Osszuk a salátát 4 külön adagra. Minden adag tetejére tegyünk egy darab főtt lazacot.
A salátákat friss parmezán sajttal megszórva fejezzük be. Adjon hozzá krutont az extra ropogásért, és ne feledkezzen meg a citromról közvetlenül tálalás előtt. A sav feldobja az ízeket, és áttöri a lazac gazdagságát.