HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi készítésű frissen sült cékla Relish

Ez a céklaöntet a frissesség megtestesítője, az édes és a fanyar jegyek egyensúlyával!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 500 g Friss cékla Hozzáadott
  • 1 Nagy vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 Zöld alma, meghámozva, magház nélkül és finomra reszelve Hozzáadott
  • 1 csésze Nyerscukor Hozzáadott
  • 1 csésze Almaecet Hozzáadott
  • Egy csipet őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • Egy csipet őrölt fahéj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. A céklát alaposan mossuk meg, és vágjuk le a leveles tetejét. Minden céklát csomagoljunk fóliába. Ezután süsse körülbelül 60 percig, vagy amíg megpuhul. Azért választottam a sütést, mert a cékla földes íze felerősödik, és csodálatos mélységet kölcsönöz a mártásnak.

2. Lépés

Amíg a cékla hűl, készítsük el a maradék öntetet. Tegyük a kockára vágott hagymát, a reszelt almát, a nyers cukrot, az almaecetet, az őrölt szegfűszeget, a mustármagot, az őrölt fahéjat és egy csipet sót egy nagy lábasba. Közepes lángon keverjük a keveréket, amíg a cukor feloldódik. Vegye lejjebb a hőfokot, és hagyja finoman párolódni.

3. Lépés

Miután a cékla kihűlt, hámozzuk meg. Egy praktikus tanács: használjon kesztyűt, hogy elkerülje a keze elszíneződését. Reszelje durvára a céklát. Adjuk hozzá a lábashoz.

4. Lépés

A keveréket időnként megkeverve főzzük tovább kb. 40 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik. Én szeretem, ha a cékla darabos marad, de ha selymesebb állagot szeretne, akkor botmixerrel kissé pürésítheti a keveréket.

5. Lépés

Végül, a céklaöntet készen áll a befőzésre. Jó megoldás, ha a töltés előtt az üvegeket forró vízben vagy a sütőben sterilizáljuk. Ez biztosítja, hogy a relish hosszabb ideig friss maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új