Forrás: Pixabay
Házi készítésű krémes málnás fehér csokoládé desszert
Ez a málnás fehér csokoládé desszert a fanyar málna és az édes, krémes fehér csokoládé kellemes keverékét kínálja egy könnyen elkészíthető ételben. Tökéletes bármilyen alkalomra, a grillezéstől a vacsorapartikig vagy csak egy hétközi finomságként!
Hozzávalók
- 2 csészék Friss málna
- 200 gms Fehér csokoládé
- 1 csésze Tejszínt
- 1⁄2 csésze Porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Mentalevelek a díszítéshez (nem kötelező)
Eljárás
Olvassza fel a fehér csokoládét egy hőálló tálban, forró víz felett. Ügyeljünk arra, hogy a tál ne érjen a vízhez. Keverjük simára, majd tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
Egy külön tálban a tejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal addig verjük, amíg lágy csúcsokat nem kapunk.
Fokozatosan keverje bele az olvasztott fehér csokoládét a tejszínhabba, amíg jól összeáll.
Ezután forgassa bele a friss málnát, és hagyjon belőle a díszítéshez.
Kanalazzuk a keveréket tálaló poharakba vagy tálakba, és tálalás előtt legalább 2 órán át hűtsük a hűtőszekrényben.
Tálalás előtt díszítsük a maradék málnával és mentalevelekkel.