Forrás: Freepik
Házi készítésű krémes spagetti marinara fehérboros mártás
Tapasztalja meg a krémes, fokhagymás és pikáns fúziót az ízlelőbimbóján ezzel a Spaghetti Marinara fehér mártás recepttel. A recept ötvözi a krémes fehér mártás gazdagságát és a fanyar marinara mártást. Tökéletes vacsora, amelyet felszolgálhat szeretteinek egy hangulatos estére.
Hozzávalók
- 200 gms spagetti
- 1 csésze Marinara szósz
- 1 csésze Tejszín
- 2 fokhagyma, apróra vágva
- 1 Kis hagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1⁄2 csésze Fehérbor (nem kötelező)
- 1⁄2 csésze Parmezán sajt, reszelt
- só ízlés szerint
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- friss bazsalikomlevelek a díszítéshez
- Piros chilipehely (nem kötelező)
Eljárás
A spagettit sós vízben főzzük meg a csomagolás utasításai szerint, és tartsuk félretéve.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
Öntse hozzá a fehérbort, és hagyja, hogy a felére csökkenjen.
Adjuk hozzá a marinara szószt, és jól keverjük össze, majd hagyjuk 2-3 percig főni.
Öntse hozzá a tejszínt, és forralja fel a keveréket. Ízesítsük sóval és fekete borssal.
Adja hozzá a főtt spagettit a szószhoz, és keverje jól össze, hogy minden egyes spagettiszálat bevonjon a szósz.
Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és keverjük addig, amíg megolvad és jól összeáll.
Forrón tálaljuk, megszórva piros chilipehellyel (ha csípősen szeretjük) és frissen tépkedett bazsalikomlevelekkel díszítve.