Forrás: Pixabay
Házi kifli
A kenyér után legnépszerűbb pékárút némi gyakorlattal, ugyanúgy elkészíthetjük otthon is, mint a legtöbb ételt. Íme a recept hozzá!
Hozzávalók
- 500 g sima búzaliszt
- 285 g langyos víz
- 60 g disznózsír
- 11 g só
- 1 Csomag instant élesztő
Eljárás
Egy tálban a lisztet, a sót és az instant élesztőt keverjük össze. Ezután jöhet a víz és a zsír. Addig dagasszuk, amig a tészta sima lesz, és már alig ragad.
Ezután vegyük ki a munkafelületre, gyúrjuk át, és tegyük egy olajjal kikent tálba. Letakarva kb. 90 percig keresztjük.
A megkelt tésztából kisebb részeket választunk le, ügyelve arra, hogy viszonylag egyformák legyenek. Zsemle alakúra formázzuk őket, takarjuk le, és pihentessük 10 percig.
Sodrófával háromszög alakúra nyújtjuk őket, majd kifli formájúra feltekerjük. Rakjuk át egy tepsire, takarjuk le, és hagyjuk kelni 20 percig.
230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 10 perc alatt készre sütjük.