HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi kifli

A kenyér után legnépszerűbb pékárút némi gyakorlattal, ugyanúgy elkészíthetjük otthon is, mint a legtöbb ételt. Íme a recept hozzá!

HIRDETŐ
Mi a reggeli? Próbáld ki az alábbi 10 recept egyikét, és élvezd a nap tökéletes kezdését.

A recept ebben a cikkben található

Mi a reggeli? Próbáld ki az alábbi 10 recept egyikét, és élvezd a nap tökéletes kezdését.

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g sima búzaliszt Hozzáadott
  • 285 g langyos víz Hozzáadott
  • 60 g disznózsír Hozzáadott
  • 11 g Hozzáadott
  • 1 Csomag instant élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy tálban a lisztet, a sót és az instant élesztőt keverjük össze. Ezután jöhet a víz és a zsír. Addig dagasszuk, amig a tészta sima lesz, és már alig ragad.

2. Lépés

Ezután vegyük ki a munkafelületre, gyúrjuk át, és tegyük egy olajjal kikent tálba. Letakarva kb. 90 percig keresztjük.

3. Lépés

A megkelt tésztából kisebb részeket választunk le, ügyelve arra, hogy viszonylag egyformák legyenek. Zsemle alakúra formázzuk őket, takarjuk le, és pihentessük 10 percig.

4. Lépés

Sodrófával háromszög alakúra nyújtjuk őket, majd kifli formájúra feltekerjük. Rakjuk át egy tepsire, takarjuk le, és hagyjuk kelni 20 percig.

5. Lépés

230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 10 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új