HIRDETŐ

Házi kovászos uborka készítése

A kovászos uborka egy frissítő savanyúság, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. Az alapanyagok között szerepelnek friss uborka, fokhagyma és különböző fűszerek, amelyek egy kis idő és egy speciális keverék segítségével gyönyörűen fermentálódnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg friss uborka Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál kovászpor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az uborkát, majd vágjuk félbe.

2. Lépés

Tegyük az uborkát egy üvegbe, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a babérlevelet is.

3. Lépés

Keverjük össze a sót, a cukrot és a vizet, majd addig keverjük, amíg a só és a cukor feloldódik.

4. Lépés

Öntsük a keveréket az üvegbe, majd adjunk hozzá 1 teáskanál kovászport is. Az üveget szorosan fedjük le.

5. Lépés

Tartsuk az üveget szobahőmérsékleten legalább 3 napig majd tegyük hűtbe.

6. Lépés

A kovászos uborka készen áll a fogyasztásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új