HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi mangó fagylalt

Ez a mangófagylalt egy ínycsiklandó házi készítésű finomság, amely biztosan trópusi csavart hoz a készülékekbe, bár mérsékelt éghajlaton!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 csészék Friss érett mangó (kockára vágva) Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 3 EL citromlé Hozzáadott
  • 2 csészék Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Mindenekelőtt válasszon érett mangót. A mangó érettsége közvetlenül befolyásolja a fagylalt édességét és gazdagságát. Hámozzon meg és vágjon körülbelül három csésze mangót apró kockákra.

2. Lépés

A felkockázott mangót, a cukrot és a citromlevet turmixgépben simára keverjük. Tapasztalatom szerint fontos, hogy a mangó édességét egy kis citromlével ellensúlyozzuk. Ez átvágja az édességet, és izgalmasan csípős ízt ad a fagylaltnak.

3. Lépés

A turmixolás után keverje bele a tejszínt, amíg minden jól össze nem áll. Bár sokan kísértésbe eshetnek, hogy a nehéztejszínt könnyebb krémekkel helyettesítsék az egészségesebb változat érdekében, én úgy tapasztaltam, hogy a nehéztejszín olyan krémes, kényeztető textúrát ad a fagylaltnak, amelyet nehéz felülmúlni.

4. Lépés

Öntse a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és a gyártó utasításai szerint, általában 20-30 percig, turmixolja.

5. Lépés

Tegye át a fagylaltot egy légmentesen záródó edénybe, és fagyassza legalább 3 órán át, vagy amíg megszilárdul. A fagyasztáshoz sekély, lapos edényt ajánlok. Segít, hogy a keverék egyenletesebben fagyjon meg, és később könnyebb legyen kanalazni.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk néhány percig szobahőmérsékleten pihenni, hogy megpuhuljon. Kanalazzuk tálkákba vagy tölcsérekbe, és élvezzük a házi készítésű mangófagylaltot!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek