HIRDETŐ

Házi mentaszörp

A mentaszörp egy frissítő és üdítő ital, ami különösen a nyári hónapokban igazán jól esik. Az elkészítése meglehetősen egyszerű, így bárki elkészítheti otthon. A gyümölcsök kiválasztása szabadon választható, érdemes azonban olyan fajtákat választani, amelyek könnyen felhasználhatók, és ízük intenzív.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg gyümölcs (pl. málna, cseresznye ribizli szeder stb.) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 2 citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • fahéj, szegfűszeg ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd a nagyobb szemű gyümölcsöket felszeleteljük. Ha szükséges, akkor magozzuk, vagy kimagozzuk a gyümölcsöket.

2. Lépés

Egy nagy lábasban melegítsük fel a vizet, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük addig, míg a cukor felolvad.

3. Lépés

Amikor a cukor feloldódott, keverjük hozzá a gyümölcsöket, a citrom levét és héját, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Az egészet forraljuk fel, majd takarjuk le és főzzük kb. 30 percig.

4. Lépés

Amikor a gyümölcsök szétfőttek, vegyük le a lábast a tűzről, majd hagyjuk állni kb. 15-20 percig.

5. Lépés

A főzetet szűrjük le egy szűrőn, majd hűtsük le.

6. Lépés

Amikor a főzet teljesen kihűlt, keverjük hozzá a friss mentaleveleket. Állítsuk be az ízét a citromlével és a cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új