HIRDETŐ
Forrás: Langan from Canva
Házi paradicsomszósz
Rendkívül finom és egészséges házi paradicsomszósz, amely tökéletes különböző ételekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 5 kg Paradicsomok
- 100 g só
- 50 ml olaj
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat megmossuk és darabokra vágjuk.
2. Lépés
Főzzük a paradicsomokat az edényben, míg nem kezdenek levet engedni.
3. Lépés
Hozzáadjuk a sót és az olajat, és főzzük, amíg a mennyiség a felére csökken.
4. Lépés
Az áttört levet finom szűrőn átszűrjük, és a paradicsommasszát megnyomjuk, hogy minél több levet nyerjünk.
5. Lépés
Az almalevet újra felforraljuk, és a kész levet még melegen üvegpoharakba öntjük, amelyeket lezárunk és fejjel lefelé fordítunk.
6. Lépés
Hagyjuk a poharakat lehűlni.