HIRDETŐ

Forrás: LucaLorenzelli from Getty Images

Házilag készült brioche

Egy egyszerű és finom recept, hogy puha és ízletes házi briocheket készítsen, amelyek ideálisak egy édes és tápláló reggelire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Impasto

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 20 g Sörélesztő Hozzáadott
  • 1 pinch Értékesítés Hozzáadott
  • 2 egység Tojás Hozzáadott

Festékezéshez

  • 1 egység tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálba tegye a lisztet, csináljon egy lyukat a közepén és morzsolja bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a langyos tejet és gyúrjuk össze.

2. Lépés

Miután az élesztő feloldódott, adjunk hozzá két tojást, olvasztott vajat és egy csipet sót.

3. Lépés

Alaposan gyúrja össze, amíg puha és rugalmas tésztát nem kap. Takarja le a tálkát egy tiszta konyharuhával, és hagyja meleg helyen körülbelül 1-2 óráig kelni, vagy amíg a tészta nem duplázódik meg térfogatban.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, vegye ki és dolgozza át néhány percig lisztezett felületen, majd formázza meg a briósokat, és helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

Hagyja a brióst további 20 percig kelni a tepsin. Eközben egy kis tálban verjen fel egy tojást két evőkanál tejjel, majd kenje meg a brióst ezzel a keverékkel.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, vagy addig, amíg a briósok aranybarnák nem lesznek. Amikor készen vannak, hagyjuk őket hűlni mielőtt felszolgáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új