Forrás: LucaLorenzelli from Getty Images
Házilag készült brioche
Egy egyszerű és finom recept, hogy puha és ízletes házi briocheket készítsen, amelyek ideálisak egy édes és tápláló reggelire.
Hozzávalók
Impasto
- 500 g liszt
- 250 ml tej
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 20 g Sörélesztő
- 1 pinch Értékesítés
- 2 egység Tojás
Festékezéshez
- 1 egység tojás
- 2 kanalak tej
Eljárás
Egy nagy tálba tegye a lisztet, csináljon egy lyukat a közepén és morzsolja bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a langyos tejet és gyúrjuk össze.
Miután az élesztő feloldódott, adjunk hozzá két tojást, olvasztott vajat és egy csipet sót.
Alaposan gyúrja össze, amíg puha és rugalmas tésztát nem kap. Takarja le a tálkát egy tiszta konyharuhával, és hagyja meleg helyen körülbelül 1-2 óráig kelni, vagy amíg a tészta nem duplázódik meg térfogatban.
Miután a tészta megkelt, vegye ki és dolgozza át néhány percig lisztezett felületen, majd formázza meg a briósokat, és helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Hagyja a brióst további 20 percig kelni a tepsin. Eközben egy kis tálban verjen fel egy tojást két evőkanál tejjel, majd kenje meg a brióst ezzel a keverékkel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, vagy addig, amíg a briósok aranybarnák nem lesznek. Amikor készen vannak, hagyjuk őket hűlni mielőtt felszolgáljuk.