HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 50 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ek füstölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 500 g marhalábszár Hozzáadott
  • 1 ks közepes tv paprika Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 12 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 300 g fejtett bab éjszakára beáztatva Hozzáadott
  • 1 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks nagy fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks kis zeller Hozzáadott
  • 4 ks közepes burgonya Hozzáadott
  • petrezselyem ízlés szerint tálaláshoz Hozzáadott
  • 4 ek tejföl tálaláshoz Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

190 perc.
1. Lépés

Felkockázzuk a szalonnát és 2 evőkanál zsíron megpirítjuk, majd jöhet rá a felaprított hagyma és a fokhagyma. Ezeket megdinszteljük, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, őrölt köménnyel,és hozzáadjuk a paradicsompürét. Enyhén lepirítjuk, ügyelve, hogy oda ne kapjon a paprika.

2. Lépés

Aztán tegyük bele a felkockázott paprikát és az erős paprikát is. Pár percig forraljuk az alapot, majd sózzuk-borsozzuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsuk össze az alappal. Ezután mehet bele a kockázott paradicsom, a beáztatott bab, és felöntjük kb. fél liter vízzel. Belekeverünk 3 darab babérlevelet, lefedjük, és 60 percet közepes lángon főzzük. Néha keverjünk rata egyet.

4. Lépés

Amikor a bab már félig megpuhult, tegyük a levesbe a kis kocákra vágott répát, fehérrépát, zellert és burgonyát.

5. Lépés

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és további 40-45 percet főzzük. Közben időnként megkeverjük, és szükség szerint önthetünk hozzá még vizet. Utólag ízesíthetjük még sóval, borssal, csípőssel.

6. Lépés

A levest melegen, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új