HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles barbecue koreai marhahús rövid bordák

Ha van olyan étel, amelyről az autentikus koreai éttermekben való étkezés kellemes emlékeket ébreszt bennem, akkor az a koreai marhaborda. A hihetetlenül zsenge és ízletes bordák, amelyeket édes és pikáns pác egészít ki: ez egy olyan recept, amely türelmet igényel, de higgye el, a végeredmény teljesen megéri. Nálunk a család kedvencének választották, az évek során tökéletesítettem a pácot, és megtanultam, hogyan kell a legjobban elkészíteni ezeket a bordákat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lbs Marhahús rövid bordák Hozzáadott
  • 1 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 12 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze mirin Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 2 Mogyoróhagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 teáskanál Gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 1 Ázsiai körte, reszelt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szezámolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • Szezámmag, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a marhahúsbordákat egy nagy tálba tesszük, és hideg vizet öntünk rájuk. Hagyja ezeket körülbelül egy órán át áztatni, hogy a maradék vért kiszívja, mivel ettől kesernyés ízűvé válhatnak az oldalasok.

2. Lépés

Áztatás után folyó víz alatt jól öblítse le a bordákat, majd törölje szárazra. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a pác hatékonyan tapadjon a húshoz.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a szójaszószt, a barna cukrot, a mirint, a felaprított fokhagymát, a felszeletelt hagymát, az újhagymát, a reszelt gyömbért és a körtét. Nagyon ajánlom, hogy ne hagyja ki a körtét - ez egy titkos összetevő, amely finom édességet ad, és segít megpuhítani a húst.

4. Lépés

Tegye a bordákat a kevert páclébe, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon. Hagyja pácolódni a hűtőszekrényben legalább egy órán át. A maximális íz érdekében én inkább egy éjszakán át pácolom őket.

5. Lépés

Miután a bordák bepácolódtak, melegítse elő a grillt közepes hőfokon. Ha nehéz az időjárás, használhat egy beltéri grillserpenyőt is, vagy sütőben, 375 fokon megsütheti őket.

6. Lépés

Grillezzük a bordákat 5-7 percig mindkét oldalon. A legfontosabb a türelem - kerülje a túl sok mozgást. Szépen karamellizálódniuk kell, és szép grillnyomokat kell hagyniuk.

7. Lépés

Tálalás előtt locsoljuk meg szezámolajjal, szórjunk rá egy kis fekete borsot, és díszítsük szezámmaggal. Élvezze ezeket az ízletes és aromás bordákat forró párolt rizzsel, hogy teljes értékű ételt kapjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új