Forrás: Pixabay
Hiteles barbecue koreai marhahús rövid bordák
Ha van olyan étel, amelyről az autentikus koreai éttermekben való étkezés kellemes emlékeket ébreszt bennem, akkor az a koreai marhaborda. A hihetetlenül zsenge és ízletes bordák, amelyeket édes és pikáns pác egészít ki: ez egy olyan recept, amely türelmet igényel, de higgye el, a végeredmény teljesen megéri. Nálunk a család kedvencének választották, az évek során tökéletesítettem a pácot, és megtanultam, hogyan kell a legjobban elkészíteni ezeket a bordákat.
Hozzávalók
- 4 lbs Marhahús rövid bordák
- 1 csésze Szójaszósz
- 1⁄2 csésze Barna cukor
- 1⁄2 csésze mirin
- 5 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Hagyma, szeletelve
- 2 Mogyoróhagyma, szeletelve
- 1 teáskanál Gyömbér, reszelt
- 1 Ázsiai körte, reszelt
- 1 teáskanál Szezámolaj
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors
- Szezámmag, a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a marhahúsbordákat egy nagy tálba tesszük, és hideg vizet öntünk rájuk. Hagyja ezeket körülbelül egy órán át áztatni, hogy a maradék vért kiszívja, mivel ettől kesernyés ízűvé válhatnak az oldalasok.
Áztatás után folyó víz alatt jól öblítse le a bordákat, majd törölje szárazra. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a pác hatékonyan tapadjon a húshoz.
Egy másik tálban keverje össze a szójaszószt, a barna cukrot, a mirint, a felaprított fokhagymát, a felszeletelt hagymát, az újhagymát, a reszelt gyömbért és a körtét. Nagyon ajánlom, hogy ne hagyja ki a körtét - ez egy titkos összetevő, amely finom édességet ad, és segít megpuhítani a húst.
Tegye a bordákat a kevert páclébe, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon. Hagyja pácolódni a hűtőszekrényben legalább egy órán át. A maximális íz érdekében én inkább egy éjszakán át pácolom őket.
Miután a bordák bepácolódtak, melegítse elő a grillt közepes hőfokon. Ha nehéz az időjárás, használhat egy beltéri grillserpenyőt is, vagy sütőben, 375 fokon megsütheti őket.
Grillezzük a bordákat 5-7 percig mindkét oldalon. A legfontosabb a türelem - kerülje a túl sok mozgást. Szépen karamellizálódniuk kell, és szép grillnyomokat kell hagyniuk.
Tálalás előtt locsoljuk meg szezámolajjal, szórjunk rá egy kis fekete borsot, és díszítsük szezámmaggal. Élvezze ezeket az ízletes és aromás bordákat forró párolt rizzsel, hogy teljes értékű ételt kapjon.