HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hiteles hagyományos texasi szegyszegy száraz dörzsölés

Ez az egyszerű, mégis erőteljes texasi stílusú szegyszegy dörzsölő recept biztosítja, hogy a szegyszegy ízletes és finom legyen. A fűszerek csodálatos keveréke a sütés során beszivárog a húsba, ellenállhatatlan illatot és ízt árasztva belőle. Ez a dörzsölés más húsokhoz, például sertéshúshoz, csirkéhez és marhabordákhoz is használható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 12 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze füstölt paprika Hozzáadott
  • 3 EL őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 3 EL Kosher só Hozzáadott
  • 2 EL chilipor Hozzáadott
  • 1 evőkanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál hagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Egy közepes tálban keverje össze a barna cukrot, a füstölt paprikát, a fekete borsot, a kóser sót, a chiliport, a fokhagymaport, a hagymaport, az őrölt köményt és a cayenne-i borsot.

2. Lépés

Egy villával keverje össze a hozzávalókat, amíg alaposan összeállnak, és a keverék egyenletes lesz.

3. Lépés

Szórja be bőségesen a szegyszegyet a kenőccsel, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja. Masszírozza be a húsba. A bedörzsölést azonnal felhasználhatja, vagy a mélyebb ízhatás érdekében akár 24 órán át is hagyhatja a húst a hűtőszekrényben a bedörzsöléssel együtt, mielőtt megsütné.

4. Lépés

Tárolja a maradékot légmentesen záródó edényben, hűvös, száraz helyen, akár hat hónapig is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új