Forrás: Freepik
Hiteles hagyományos texasi szegyszegy száraz dörzsölés
Ez az egyszerű, mégis erőteljes texasi stílusú szegyszegy dörzsölő recept biztosítja, hogy a szegyszegy ízletes és finom legyen. A fűszerek csodálatos keveréke a sütés során beszivárog a húsba, ellenállhatatlan illatot és ízt árasztva belőle. Ez a dörzsölés más húsokhoz, például sertéshúshoz, csirkéhez és marhabordákhoz is használható.
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze barna cukor
- 1⁄2 csésze füstölt paprika
- 3 EL őrölt fekete bors
- 3 EL Kosher só
- 2 EL chilipor
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál hagymapor
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 teáskanál cayenne-i bors
Eljárás
Egy közepes tálban keverje össze a barna cukrot, a füstölt paprikát, a fekete borsot, a kóser sót, a chiliport, a fokhagymaport, a hagymaport, az őrölt köményt és a cayenne-i borsot.
Egy villával keverje össze a hozzávalókat, amíg alaposan összeállnak, és a keverék egyenletes lesz.
Szórja be bőségesen a szegyszegyet a kenőccsel, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja. Masszírozza be a húsba. A bedörzsölést azonnal felhasználhatja, vagy a mélyebb ízhatás érdekében akár 24 órán át is hagyhatja a húst a hűtőszekrényben a bedörzsöléssel együtt, mielőtt megsütné.
Tárolja a maradékot légmentesen záródó edényben, hűvös, száraz helyen, akár hat hónapig is.