HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Hiteles orosz almás pite recept

Ez a finom és egyszerű almás pite az egyik kedvenc receptem. Személyes vonást hordoz, mivel oroszországi gyermekkoromból hoztam vissza. A sharlotka egy gyakori desszert, amelyet az orosz családokban és társadalmi összejöveteleken szolgálnak fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 5 nagy alma Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
  • Vaj a sütőformához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Az orosz almás pite receptjének megsütéséhez először hámozza meg az almát, távolítsa el a magokat, és vágja vékony szeletekre. Jó tanács, hogy az almát szép vékonyra szeleteljük, hogy sütés közben ne legyen túl puha.

2. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat és a cukrot, amíg a keverék könnyű és krémes nem lesz. Javaslom, hogy ehhez keverőt használjunk, hogy a legjobb állagot kapjuk.

3. Lépés

Adjuk a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot a tojás-cukor keverékhez, és keverjük jól össze. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie.

4. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt almát a tésztakeverékhez, és alaposan keverje össze. Fontos, hogy minden egyes almaszeletet ellepjen a tészta.

5. Lépés

Kenjen ki egy sütőformát vajjal, és öntse bele az almás tésztakeveréket. Egy spatulával simítsuk el a felületet, és 180 fokon süssük a süteményt kb. 45-60 percig, amíg aranybarna nem lesz, és a sütemény egy fapálcikával megszúrva tisztán jön ki.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni az orosz almás süteményt, és porcukorral meghintjük. Klassz tipp, ha a porcukrot egy finom szitán keresztül szórjuk át az egyenletes eloszlás érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új