Forrás: Pixabay: congerdesign
Hiteles orosz almás pite recept
Ez a finom és egyszerű almás pite az egyik kedvenc receptem. Személyes vonást hordoz, mivel oroszországi gyermekkoromból hoztam vissza. A sharlotka egy gyakori desszert, amelyet az orosz családokban és társadalmi összejöveteleken szolgálnak fel.
Hozzávalók
- 5 nagy alma
- 3 Tojás
- 1 Csésze cukor
- 1 Csésze liszt
- 1 Teáskanál Fahéj
- 1 Teáskanál vaníliás cukor
- porcukor
- Vaj a sütőformához
Eljárás
Az orosz almás pite receptjének megsütéséhez először hámozza meg az almát, távolítsa el a magokat, és vágja vékony szeletekre. Jó tanács, hogy az almát szép vékonyra szeleteljük, hogy sütés közben ne legyen túl puha.
Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat és a cukrot, amíg a keverék könnyű és krémes nem lesz. Javaslom, hogy ehhez keverőt használjunk, hogy a legjobb állagot kapjuk.
Adjuk a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot a tojás-cukor keverékhez, és keverjük jól össze. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie.
Adja hozzá a felszeletelt almát a tésztakeverékhez, és alaposan keverje össze. Fontos, hogy minden egyes almaszeletet ellepjen a tészta.
Kenjen ki egy sütőformát vajjal, és öntse bele az almás tésztakeveréket. Egy spatulával simítsuk el a felületet, és 180 fokon süssük a süteményt kb. 45-60 percig, amíg aranybarna nem lesz, és a sütemény egy fapálcikával megszúrva tisztán jön ki.
Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni az orosz almás süteményt, és porcukorral meghintjük. Klassz tipp, ha a porcukrot egy finom szitán keresztül szórjuk át az egyenletes eloszlás érdekében.