Forrás: Pixabay
Hogyan kell főzni Vegán Reggeli Tempeh Bacon
Fedezze fel a szalonna vegán alternatíváját ezzel a Tempeh Bacon recepttel. Az erjesztett szójababból készült tempeh gazdag és kiadós helyettesítő, amely nem fukarkodik az ízekkel. Mártásokkal és fűszerekkel pácolva, majd serpenyőben ropogósra sütve ez a recept egészséges és laktató lehetőséget kínál reggelikhez, salátákhoz, vagy bárhol, ahol hagyományos szalonnát használna.
Hozzávalók
- 8 uncia Tempeh
- 2 EL Szójaszósz vagy tamari
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál folyékony füst
- 1⁄2 teáskanál kömény
- 1⁄2 teáskanál fokhagymapor
- 1⁄2 teáskanál füstölt paprika
- 1⁄4 teáskanál őrölt fekete bors
- 11⁄2 EL Olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez
Eljárás
Először vágja a tempehet vékony csíkokra. Körülbelül olyan vastagságúra kell törekednie, mint egy hagyományos szelet bacon.
A pác elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt vagy a tamarit, a juharszirupot, az almaecetet, a folyékony füstöt, a köményt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát és a fekete borsot egy sekély tálban vagy tálban.
Helyezze a tempeh csíkokat a páclébe, ügyelve arra, hogy minden egyes darabot jól bevonjon. Hagyjuk a tempeh-t legalább 15 percig pácolódni.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Amint az olaj felforrósodott, tegye a serpenyőbe a pácolt tempehcsíkokat.
Süssük a tempehet mindkét oldalon 3-4 percig, vagy amíg a csíkok ropogósak és karamellizálódnak.
Ha megsült, vegye ki a tempehet a serpenyőből, és papírtörlőn csepegtesse le, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
A vegán tempeh szalonna már tálalásra kész! Adja hozzá kedvenc villásreggeli receptjeihez, salátáihoz, szendvicsekhez, vagy egyenesen a serpenyőből fogyassza.