HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan kell főzni Vegán Reggeli Tempeh Bacon

Fedezze fel a szalonna vegán alternatíváját ezzel a Tempeh Bacon recepttel. Az erjesztett szójababból készült tempeh gazdag és kiadós helyettesítő, amely nem fukarkodik az ízekkel. Mártásokkal és fűszerekkel pácolva, majd serpenyőben ropogósra sütve ez a recept egészséges és laktató lehetőséget kínál reggelikhez, salátákhoz, vagy bárhol, ahol hagyományos szalonnát használna.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 8 uncia Tempeh Hozzáadott
  • 2 EL Szójaszósz vagy tamari Hozzáadott
  • 1 evőkanál juharszirup Hozzáadott
  • 1 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál folyékony füst Hozzáadott
  • 12 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 12 teáskanál füstölt paprika Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 112 EL Olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először vágja a tempehet vékony csíkokra. Körülbelül olyan vastagságúra kell törekednie, mint egy hagyományos szelet bacon.

2. Lépés

A pác elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt vagy a tamarit, a juharszirupot, az almaecetet, a folyékony füstöt, a köményt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát és a fekete borsot egy sekély tálban vagy tálban.

3. Lépés

Helyezze a tempeh csíkokat a páclébe, ügyelve arra, hogy minden egyes darabot jól bevonjon. Hagyjuk a tempeh-t legalább 15 percig pácolódni.

4. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Amint az olaj felforrósodott, tegye a serpenyőbe a pácolt tempehcsíkokat.

5. Lépés

Süssük a tempehet mindkét oldalon 3-4 percig, vagy amíg a csíkok ropogósak és karamellizálódnak.

6. Lépés

Ha megsült, vegye ki a tempehet a serpenyőből, és papírtörlőn csepegtesse le, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

7. Lépés

A vegán tempeh szalonna már tálalásra kész! Adja hozzá kedvenc villásreggeli receptjeihez, salátáihoz, szendvicsekhez, vagy egyenesen a serpenyőből fogyassza.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új