HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk egyszerű vegán sushi tálat?

Ez a vegán sushi tál egy elragadó recept, amely egyszerre egészséges és laktató, és minden egyes falatnál az ízek robbanását kínálja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A tálra:

  • 2 csészék Sushi rizs Hozzáadott
  • 1 érett avokádó Hozzáadott
  • 1 csésze Uborka, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 1 csésze sárgarépa, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 1 csésze edamame Hozzáadott
  • 4 darabok Pörkölt nori (tengeri alga) lapok Hozzáadott
  • 2 EL Szezámmag Hozzáadott

Az öntethez:

  • 1 evőkanál Szójaszósz vagy tamari a gluténmentes változathoz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Rizsecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Juharszirup Hozzáadott
  • 1 teáskanál Pirított szezámolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítse el a sushi rizst a csomagoláson található utasítás szerint. Ne feledje, hogy a szusirizs főzés előtti leöblítése segít eltávolítani a felesleges keményítőt, ez egy tapasztalatból származó tipp!

2. Lépés

Amíg a rizs fő, folytassa a zöldségek előkészítését. Tartsa a szeleteket vékonyan, mivel ez javítja a tál textúráját és megjelenését.

3. Lépés

Az öntethez keverje össze a szójaszószt, a rizsecetet, a juharszirupot és a pirított szezámolajat egy kis tálban. Kóstolja meg, és állítsa be a fűszerezést a saját ízlésének megfelelően.

4. Lépés

Ha a sushi rizs megfőtt és kissé kihűlt, ossza szét két tál között. Ne feledje, hogy a rizs képezi a sushi tál alapját, ezért ügyeljen arra, hogy viszonylag vastagabban rétegezze, mint a feltéteket.

5. Lépés

Rendezze el a rizs tetején az avokádót, az uborkát, a sárgarépát és az edamame-ot. Szórjuk meg a tetejét pirított nori lapokkal és szezámmaggal.

6. Lépés

Végül csorgassa az öntetet a tálakra. Közvetlenül evés előtt forgassa meg a tálat, hogy minden egyes falatba beleférjen az összes finom íz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új