Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk tökéletes klasszikus tojásos majonézes szendvicset?
Kényeztesse magát egy gyors, pikáns és krémes tojásos majonézes szendviccsel. Ez a mindössze néhány kulcsfontosságú összetevőből készült szendvics tökéletes választás reggelire vagy ebédre. A tojás egészséges fehérjével és a majonéz kellemes krémességével biztosan feldobja a napodat.
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 4 Tojás
- 1⁄4 csésze majonéz
- só ízlés szerint
- Ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál Mustármártás
- 1 evőkanál Apróra vágott friss petrezselyem vagy szárított petrezselyem
A szendvicshez:
- 4 szeletek Kenyér
- 2 Salátalevelek (nem kötelező)
- További majonéz a kenéshez
Eljárás
Először is főzzük a tojásokat sós forrásban lévő vízben körülbelül 10 percig, amíg keményre főnek. Ha megfőtt, vegyük le a tűzről, hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk apróra.
Egy keverőtálban keverjük össze az apróra vágott tojásokat, a majonézt, a sót, a fekete borsot, a mustármártást és a petrezselymet. Keverjük jól össze, amíg egyenletes, krémes állagot nem kapunk.
Kenjen egy vékony réteg majonézt minden kenyérszeletre.
Egyenletesen elosztva helyezze a salátaleveleket (ha használ) két szelet kenyérre.
Egyenletesen oszlassuk el a tojásos majonézes tölteléket a salátán.
Fedjük be a maradék két szelet kenyérrel.
Vágja félbe a szendvicseket, és tálalja azonnal, vagy csomagolja be őket későbbi nassolnivalónak.