Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk vegyes fagyasztott bogyós palacsintát a semmiből?
Kényeztesse magát egy egészséges, mégis ízletes reggeli lehetőséggel, és készítsen bogyós palacsintát. Ez a friss áfonyával és málnával teli, könnyű és habos palacsintarecept tökéletes egy villásreggelihez vagy egy lusta vasárnap reggeli étkezéshez. Egy csipet mézzel vagy juharsziruppal tálalva ezek a bogyós palacsinták egyszerre teszik élvezetessé és táplálóvá a reggelit.
Hozzávalók
- 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄4 teáskanál só
- 3⁄4 csésze író
- 1⁄4 csésze tej
- 1 nagy tojás
- 2 EL Sótlan vaj, olvasztott
- 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- 1 csésze Friss vagy fagyasztott málna
- Méz vagy juharszirup a tálaláshoz
- További olvasztott vaj a serpenyőhöz
Eljárás
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy külön tálban keverje össze az írót, a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, amíg jól összekeveredik. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll.
Óvatosan forgassa bele az áfonyát és a málnát.
Melegítsünk elő egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenjük meg egy kis olvasztott vajjal.
Egy 1/4 csészényi mérőedényt használva öntse a tésztát a serpenyőbe minden egyes palacsintához. Süssük, amíg buborékok képződnek a felszínén, majd fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is aranybarnára.
Ismételjük meg a maradék tésztával, szükség szerint még több vajat adva a serpenyőbe.
Tálalja a palacsintát melegen, egy kis mézzel vagy juharsziruppal körítve.