HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk vegyes fagyasztott bogyós palacsintát a semmiből?

Kényeztesse magát egy egészséges, mégis ízletes reggeli lehetőséggel, és készítsen bogyós palacsintát. Ez a friss áfonyával és málnával teli, könnyű és habos palacsintarecept tökéletes egy villásreggelihez vagy egy lusta vasárnap reggeli étkezéshez. Egy csipet mézzel vagy juharsziruppal tálalva ezek a bogyós palacsinták egyszerre teszik élvezetessé és táplálóvá a reggelit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 34 csésze író Hozzáadott
  • 14 csésze tej Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 2 EL Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya Hozzáadott
  • 1 csésze Friss vagy fagyasztott málna Hozzáadott
  • Méz vagy juharszirup a tálaláshoz Hozzáadott
  • További olvasztott vaj a serpenyőhöz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

2. Lépés

Egy külön tálban keverje össze az írót, a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, amíg jól összekeveredik. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll.

3. Lépés

Óvatosan forgassa bele az áfonyát és a málnát.

4. Lépés

Melegítsünk elő egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenjük meg egy kis olvasztott vajjal.

5. Lépés

Egy 1/4 csészényi mérőedényt használva öntse a tésztát a serpenyőbe minden egyes palacsintához. Süssük, amíg buborékok képződnek a felszínén, majd fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is aranybarnára.

6. Lépés

Ismételjük meg a maradék tésztával, szükség szerint még több vajat adva a serpenyőbe.

7. Lépés

Tálalja a palacsintát melegen, egy kis mézzel vagy juharsziruppal körítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új