HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Raimond71

Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

Igazi magyar kuriózum. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 ml csirke alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 8 ks palacsinta (előre elkészítve) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a csirkét és süssük aranybarnára. Ez az a pont, ahol a csirke elveszíti a rózsaszín színét és kezdenek megjelenni azok a csodálatos karamellizált részek, ami annyira ízletes.

2. Lépés

A csirkét vegyük ki a serpenyőből, majd a maradék zsiradékban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a pirospaprikát és a majoránnát, majd öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük 2-3 percig.

3. Lépés

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, keverjük össze, és főzzük további 20-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, ezzel adva krémes textúrát az ételnek. Ez mindig az a rész, amihez a legtöbb türelemre és figyelemre van szükség.

4. Lépés

A húsos ragut hagyjuk kihűlni majd töltsük bele a palacsintákba. A palacsintákat hajtogassuk be, majd helyezzük őket egy tűzálló tálcára.

5. Lépés

A tepsiben lévő palacsintákat tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180°C-on 15 percig. Legyen türelmes, ez az az idő, amikor a palacsinta a legjobb lett volna már kiemelni a sütőből, de még nincs készen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új