Forrás: Pixabay: Raimond71
Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből
Igazi magyar kuriózum. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml Tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 500 ml csirke alaplé
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál Majoránna
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 8 ks palacsinta (előre elkészítve)
- 2 evőkanál zsír a sütéshez
Eljárás
A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a csirkét és süssük aranybarnára. Ez az a pont, ahol a csirke elveszíti a rózsaszín színét és kezdenek megjelenni azok a csodálatos karamellizált részek, ami annyira ízletes.
A csirkét vegyük ki a serpenyőből, majd a maradék zsiradékban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a pirospaprikát és a majoránnát, majd öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük 2-3 percig.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, keverjük össze, és főzzük további 20-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, ezzel adva krémes textúrát az ételnek. Ez mindig az a rész, amihez a legtöbb türelemre és figyelemre van szükség.
A húsos ragut hagyjuk kihűlni majd töltsük bele a palacsintákba. A palacsintákat hajtogassuk be, majd helyezzük őket egy tűzálló tálcára.
A tepsiben lévő palacsintákat tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180°C-on 15 percig. Legyen türelmes, ez az az idő, amikor a palacsinta a legjobb lett volna már kiemelni a sütőből, de még nincs készen.