Forrás: Pixabay: Dreblow
Hurka sütése sütőben
Már hosszú évek óta nem csak a disznóölések alkalmával, de egyszerű hétköznapokon is szívesen készítem a szeretett családomnak a hurkát sütőben. Nem csak praktikus, de igazán finom is, ráadásul a sütőben való elkészítése egyszerűbb, mint a hagyományos módon, gázon vagy nyílt lángon történő hurkasütés.
Hozzávalók
- 2 ks disznóbél
- 500 g darált hurkaanyag
- 1 Minden fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- Fél teáskanál őrölt kömény
- fél teáskanál majoránna
Eljárás
Először is ellenőrizzük, hogy a bél biztosan jól ki legyen áztatva, ezt könnyedén ellenőrizheted, ha hozzáérzel, rugalmas, nem száraz. Ha nem biztos vagy benne, mindenképp áztasd be egy kis vízben, nehogy megrepedjen a sütés során.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Közben a hurkaanyagot keverd össze a reszelt hagymákkal, sóval, borssal és a többi fűszerrel.
A keveréket töltögd a belekbe. Próbáld úgy beosztani, hogy a végén ne maradjon ki nagy rész belőle. A végét kösd el, hogy ne tudjon kicsordulni a töltelék.
A kész hurkát csepegtessük le egy kicsit és tedd egy tepsibe, majd told be a sütőbe. Fontos, hogy ne fedd le, mivel ha lefedjük, akkor megfő, ha viszont nyitottan hagyjuk, akkor szépen megsül, és ropogós lesz a külső rétege.
15-20 perc után fordítsd meg. Nagy valószínűséggel a hurka fel fog pattanni - ez nem gond, sőt, ellenkezőleg, kiengedi a felesleges zsírt és így még finomabb lesz!