HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dreblow

Hurka sütése sütőben

Már hosszú évek óta nem csak a disznóölések alkalmával, de egyszerű hétköznapokon is szívesen készítem a szeretett családomnak a hurkát sütőben. Nem csak praktikus, de igazán finom is, ráadásul a sütőben való elkészítése egyszerűbb, mint a hagyományos módon, gázon vagy nyílt lángon történő hurkasütés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks disznóbél Hozzáadott
  • 500 g darált hurkaanyag Hozzáadott
  • 1 Minden fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • fél teáskanál majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is ellenőrizzük, hogy a bél biztosan jól ki legyen áztatva, ezt könnyedén ellenőrizheted, ha hozzáérzel, rugalmas, nem száraz. Ha nem biztos vagy benne, mindenképp áztasd be egy kis vízben, nehogy megrepedjen a sütés során.

2. Lépés

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Közben a hurkaanyagot keverd össze a reszelt hagymákkal, sóval, borssal és a többi fűszerrel.

3. Lépés

A keveréket töltögd a belekbe. Próbáld úgy beosztani, hogy a végén ne maradjon ki nagy rész belőle. A végét kösd el, hogy ne tudjon kicsordulni a töltelék.

4. Lépés

A kész hurkát csepegtessük le egy kicsit és tedd egy tepsibe, majd told be a sütőbe. Fontos, hogy ne fedd le, mivel ha lefedjük, akkor megfő, ha viszont nyitottan hagyjuk, akkor szépen megsül, és ropogós lesz a külső rétege.

5. Lépés

15-20 perc után fordítsd meg. Nagy valószínűséggel a hurka fel fog pattanni - ez nem gond, sőt, ellenkezőleg, kiengedi a felesleges zsírt és így még finomabb lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új