HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dreblow

Hurka sütése sütőben

Már hosszú évek óta nem csak a disznóölések alkalmával, de egyszerű hétköznapokon is szívesen készítem a szeretett családomnak a hurkát sütőben. Nem csak praktikus, de igazán finom is, ráadásul a sütőben való elkészítése egyszerűbb, mint a hagyományos módon, gázon vagy nyílt lángon történő hurkasütés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks disznóbél Hozzáadott
  • 500 g darált hurkaanyag Hozzáadott
  • 1 Minden fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • fél teáskanál majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is ellenőrizzük, hogy a bél biztosan jól ki legyen áztatva, ezt könnyedén ellenőrizheted, ha hozzáérzel, rugalmas, nem száraz. Ha nem biztos vagy benne, mindenképp áztasd be egy kis vízben, nehogy megrepedjen a sütés során.

2. Lépés

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Közben a hurkaanyagot keverd össze a reszelt hagymákkal, sóval, borssal és a többi fűszerrel.

3. Lépés

A keveréket töltögd a belekbe. Próbáld úgy beosztani, hogy a végén ne maradjon ki nagy rész belőle. A végét kösd el, hogy ne tudjon kicsordulni a töltelék.

4. Lépés

A kész hurkát csepegtessük le egy kicsit és tedd egy tepsibe, majd told be a sütőbe. Fontos, hogy ne fedd le, mivel ha lefedjük, akkor megfő, ha viszont nyitottan hagyjuk, akkor szépen megsül, és ropogós lesz a külső rétege.

5. Lépés

15-20 perc után fordítsd meg. Nagy valószínűséggel a hurka fel fog pattanni - ez nem gond, sőt, ellenkezőleg, kiengedi a felesleges zsírt és így még finomabb lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek