HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Húsgolyók darált húsból
Kiváló és egyszerű húsgolyók, amelyek ideálisak különféle ételekhez való köretként, vagy egyszerű önálló ételként.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Golyók
- 500 g darált hús
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 1 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
Fűszer
- 2 teáskanál piros paprika
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsuk fel őket.
2. Lépés
A darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával és fokhagymával, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Mindent alaposan elkeverünk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a fűszereket és újra összekeverjük.
4. Lépés
Formázzuk a húsmasszából a golyókat, és mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket a serpenyőben olajban.
5. Lépés
A kész húsgolyókat félretesszük egy papírtörlőre, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.
6. Lépés
A húsgolyókhoz ízlés szerint adjunk hozzá szószt, vagy kínáljuk önállóan, mint ételhez mellékletet.