HIRDETŐ

Húsgombócos bolognai spagetti

A húsgombócos bolognai spagetti igazi olaszos ízvilágot hoz az asztalra. A fűszeres húsgombócok, a paradicsomos szósz és a frissen főtt spagetti tökéletes kombinációja minden családtagot elvarázsol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 Gram sertés darált hús Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 Gram zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 Gram konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 2 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 300 Gram spagetti Hozzáadott
  • Reszelt parmezán a tálaláshoz Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

58 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk diónyi nagyságú húsgombócokat a keverékből.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd süssük meg rajta a húsgombócokat körbe-körbe, míg kívülről aranybarnák nem lesznek.

3. Lépés

Vegyük ki a gombócokat a serpenyőből, majd azonos olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor üvegesek, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és az oregánót.

4. Lépés

Helyezzük vissza a húsgombócokat a serpenyőbe, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig.

5. Lépés

Közben egy nagy lábasban sós vizet forraljunk, és főzzük ki a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.

6. Lépés

Amikor a tészta kész, szűrjük le, és vegyünk ki belőle egy keveset a főzővízből. Ezt adjuk hozzá a húsgombócokhoz és a szószhoz.

7. Lépés

Tálaljuk a spagettit a húsgombócokkal és a szósszal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új