Húsgombócos bolognai spagetti
A húsgombócos bolognai spagetti igazi olaszos ízvilágot hoz az asztalra. A fűszeres húsgombócok, a paradicsomos szósz és a frissen főtt spagetti tökéletes kombinációja minden családtagot elvarázsol.
Hozzávalók
- 500 Gram sertés darált hús
- 1 tojás
- 50 Gram zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 Gram konzerv paradicsom
- 2 teáskanál oregánó
- 300 Gram spagetti
- Reszelt parmezán a tálaláshoz
- Friss bazsalikom a tálaláshoz
Eljárás
Keverjük össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk diónyi nagyságú húsgombócokat a keverékből.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd süssük meg rajta a húsgombócokat körbe-körbe, míg kívülről aranybarnák nem lesznek.
Vegyük ki a gombócokat a serpenyőből, majd azonos olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor üvegesek, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és az oregánót.
Helyezzük vissza a húsgombócokat a serpenyőbe, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig.
Közben egy nagy lábasban sós vizet forraljunk, és főzzük ki a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
Amikor a tészta kész, szűrjük le, és vegyünk ki belőle egy keveset a főzővízből. Ezt adjuk hozzá a húsgombócokhoz és a szószhoz.
Tálaljuk a spagettit a húsgombócokkal és a szósszal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal.