HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ca9crd4mAnj0eNKhJRdX/9f5a0a9b7a614110fb0fe7fe9040de.jpeg)
Forrás: NoDerog from Getty Images Signature
Húsos Rakott Brokkoli
A húsos rakott brokkoli egy ízletes és egészséges fogás, amely tökéletes választás lehet a hétköznapokra. A brokkoli és a darált hús remekül kiegészíti egymást, a sajt pedig krémessé teszi az ételt. Könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki imádni fogja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Főzéshez
- 1 ks brokkoli
- 1⁄2 kg darált sertéshús
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Rakáshoz
- 200 g reszelt sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Lépés
A brokkolit mossuk meg, majd vágjuk rózsákra és pároljuk meg.
3. Lépés
Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst, a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Pároljuk, amíg a hús meg nem barnul.
4. Lépés
Egy hőálló tálba rétegezzük a húst és a brokkolit, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
5. Lépés
Süssük a rakottat 20-25 percig, vagy amíg a sajt meg nem pirul.
6. Lépés
Tálaljuk melegen, friss kenyérrel.