HIRDETŐ
Forrás: IgorDutina from Canva
Húsos rizottó
Csirkehúsos rizottó receptje, amely ebédre vagy vacsorára alkalmas.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g csirke
- 2 csészék Arborio rizs
- 1 db The Onion
- 4 gerezd Fokhagyma
- 150 ml száraz fehérbor
- 1 l Csirkeleves
- 2 EK Olívaolaj
- 50 g parmezán sajt
- Só és fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja finomra. Tisztítsa meg a csirkét, és vágja apró darabokra.
2. Lépés
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg. Vegyük ki és tegyük félre.
3. Lépés
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és pirítsuk aranybarnára.
4. Lépés
Ezután adjuk hozzá a rizst, és pároljuk üvegesre. Öntsük rá a bort a rizsre, és várjuk meg, amíg elpárolog.
5. Lépés
Ezután a húst a rizshez adjuk, felöntjük a húslevessel, és időnként megkeverve 15-20 percig fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
6. Lépés
Végül adjuk a reszelt parmezán sajtot a rizottóhoz, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.