HIRDETŐ

Húsos székelykáposzta

Sok változata akad, van aki füstölt hússal, gerslivel vagy rizzsel fogyasztja, de a legegyszerűbb és nagyszerűbb változat mégiscsak tejföllel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 112 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1.2 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

115 perc.
1. Lépés

Egy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Ezt felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük.

4. Lépés

Ha letelt, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük.

5. Lépés

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új