HIRDETŐ
Húsos székelykáposzta
Sok változata akad, van aki füstölt hússal, gerslivel vagy rizzsel fogyasztja, de a legegyszerűbb és nagyszerűbb változat mégiscsak tejföllel készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 11⁄2 ek sertészsír
- 2 ks vöröshagyma
- 1 kg sertéscomb
- 11⁄2 ek fűszerpaprika
- 3 dl víz
- 2 ks babérlevél
- 1.2 kg savanyú káposzta
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
115 perc.
1. Lépés
Egy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
3. Lépés
Ezt felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük.
4. Lépés
Ha letelt, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük.
5. Lépés
Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.