HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: MAKY_OREL

Ideélis otthoni Darált húsos tészta

Ez a recept nagyon sokszínű, változtatható a rekli hozzávalók ízlésnek megfelelően, hogy más és más konyhák jellegzetes ízeit adhatjuk hozzá. A darált húsos tészta ideális választás akár egy tökéletes hétköznapi vacsorára vagy ebédre. Jó étvágyat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 250 g száraz tészta (pl. penne, fusilli stb.) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsompüré Hozzáadott
  • olaj (a sütéshez) Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított oregánó vagy bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Én személy szerint szeretem apróra vágni, így az ízek jobban átjárnak a húson és a tésztán.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és süsd meg alaposan. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a hús teljesen átsüljön, ebben az esetben a biztonság és az egészség elsődleges szempont.

3. Lépés

Ha a hús kellően átsült, adjuk hozzá a lereszelt vagy apróra vágott fokhagymát, a paradicsompürét és a szárított fűszereket. Kavargassuk össze, majd hagyjuk a paradicsompürét a húsban megfőni. Ezzel kihozhatjuk az ételből a legtöbb ízt.

4. Lépés

Közben egy lábasban főzzük meg a tésztát a csomagolásán található utasítások szerint. Magam mindig figyelemmel kísérem a tészta főzését, mert szeretem, ha kissé \al dente\ azaz még roppanós marad.

5. Lépés

Amikor a tészta készen van, öntsük le róla a vizet és adjuk hozzá a húshoz. Alaposan keverjük össze így, hogy a tészta minden egyes darabja jól bevonódjon az ízekkel.

6. Lépés

Az ízeket egyszerűen sóval és borssal kiegyensúlyozzuk.

7. Lépés

Szolgáld fel a darált húsos tésztát friss zöldségsalátával vagy akár egy pohár vörösborral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új