Forrás: Pixabay: MAKY_OREL
Ideélis otthoni Darált húsos tészta
Ez a recept nagyon sokszínű, változtatható a rekli hozzávalók ízlésnek megfelelően, hogy más és más konyhák jellegzetes ízeit adhatjuk hozzá. A darált húsos tészta ideális választás akár egy tökéletes hétköznapi vacsorára vagy ebédre. Jó étvágyat!
Hozzávalók
- 500 g darált hús (marha vagy sertés)
- 250 g száraz tészta (pl. penne, fusilli stb.)
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks paradicsompüré
- olaj (a sütéshez)
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 evőkanál szárított oregánó vagy bazsalikom
Eljárás
Először is tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Én személy szerint szeretem apróra vágni, így az ízek jobban átjárnak a húson és a tésztán.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és süsd meg alaposan. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a hús teljesen átsüljön, ebben az esetben a biztonság és az egészség elsődleges szempont.
Ha a hús kellően átsült, adjuk hozzá a lereszelt vagy apróra vágott fokhagymát, a paradicsompürét és a szárított fűszereket. Kavargassuk össze, majd hagyjuk a paradicsompürét a húsban megfőni. Ezzel kihozhatjuk az ételből a legtöbb ízt.
Közben egy lábasban főzzük meg a tésztát a csomagolásán található utasítások szerint. Magam mindig figyelemmel kísérem a tészta főzését, mert szeretem, ha kissé \al dente\ azaz még roppanós marad.
Amikor a tészta készen van, öntsük le róla a vizet és adjuk hozzá a húshoz. Alaposan keverjük össze így, hogy a tészta minden egyes darabja jól bevonódjon az ízekkel.
Az ízeket egyszerűen sóval és borssal kiegyensúlyozzuk.
Szolgáld fel a darált húsos tésztát friss zöldségsalátával vagy akár egy pohár vörösborral.