HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazán magyaros, fűszeres, gazdag Alföldi gulyásleves

Az Alföldi gulyásleves szinte minden család asztalán megjelenik a hidegebb hónapokban. Egy igazán magyaros, fűszeres, gazdag leves, amely hű tükre alföldi hagyományainknak. Egyszerű, mégis laktató, a hagyományosan használt hozzávalók, mint a birkahús, zöldségek és paprika, egészséges és kiegyensúlyozott étkezést biztosítanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg birka gulyáshús vagy marhahús Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kockázzuk fel a húst és a hagymát. Egy nagy fazékban hevítsünk fel zsírt, és dobjuk rá a húst, pirítsuk meg. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és főzzük tovább.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Tegyük vissza a fazekat a tűzre, és öntsünk rá vizet.

3. Lépés

Adjunk hozzá felkockázott krumplit, szeletelt paprikát és paradicsomot.

4. Lépés

Adjuk hozzá a petrezselymet és a kaprot, majd ízesítsük sóval, borssal és köménnyel.

5. Lépés

Főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új