Forrás: Pixabay
Igazán magyaros, fűszeres, gazdag Alföldi gulyásleves
Az Alföldi gulyásleves szinte minden család asztalán megjelenik a hidegebb hónapokban. Egy igazán magyaros, fűszeres, gazdag leves, amely hű tükre alföldi hagyományainknak. Egyszerű, mégis laktató, a hagyományosan használt hozzávalók, mint a birkahús, zöldségek és paprika, egészséges és kiegyensúlyozott étkezést biztosítanak.
Hozzávalók
- 1 kg birka gulyáshús vagy marhahús
- 3 Fej vöröshagyma
- 3 Fej fokhagyma
- 3 evőkanál zsír
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 2 ks zöldpaprika
- 2 ks paradicsom
- 1 ks krumpli
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 3 l víz
Eljárás
Kockázzuk fel a húst és a hagymát. Egy nagy fazékban hevítsünk fel zsírt, és dobjuk rá a húst, pirítsuk meg. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és főzzük tovább.
Vegyük le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Tegyük vissza a fazekat a tűzre, és öntsünk rá vizet.
Adjunk hozzá felkockázott krumplit, szeletelt paprikát és paradicsomot.
Adjuk hozzá a petrezselymet és a kaprot, majd ízesítsük sóval, borssal és köménnyel.
Főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Tálaljuk melegen.