HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazán magyaros, fűszeres, gazdag Alföldi gulyásleves

Az Alföldi gulyásleves szinte minden család asztalán megjelenik a hidegebb hónapokban. Egy igazán magyaros, fűszeres, gazdag leves, amely hű tükre alföldi hagyományainknak. Egyszerű, mégis laktató, a hagyományosan használt hozzávalók, mint a birkahús, zöldségek és paprika, egészséges és kiegyensúlyozott étkezést biztosítanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg birka gulyáshús vagy marhahús Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kockázzuk fel a húst és a hagymát. Egy nagy fazékban hevítsünk fel zsírt, és dobjuk rá a húst, pirítsuk meg. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, és főzzük tovább.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük össze. Tegyük vissza a fazekat a tűzre, és öntsünk rá vizet.

3. Lépés

Adjunk hozzá felkockázott krumplit, szeletelt paprikát és paradicsomot.

4. Lépés

Adjuk hozzá a petrezselymet és a kaprot, majd ízesítsük sóval, borssal és köménnyel.

5. Lépés

Főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek