HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Indiai eredetű Almás chutney
Az almás chutney egy indiai eredetű gyümölcsökből és fűszerekből készült sós-savanyú ízesítő anyag, amit főként húsokhoz és sajtokhoz szokás tálalni. Azt mondják, hogy minél tovább érleled, annál finomabb lesz, így ideális ünnepi fogás, de egy hétköznapi vacsora különleges kísérője is lehet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg alma
- 2 nagy vöröshagyma
- 200 Gram barna cukor
- 2 dl almaborecet
- 1 citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál Fahéj
- 1⁄2 teáskanál szegfűszeg
- 1⁄2 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, az almákat pedig kockára.
2. Lépés
2.Egy nagy edényben keverjük össze a hagymát, az almát, a cukrot, az almaborecetet és a citromlevet.
3. Lépés
Fűszerezzük a gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és a sóval.
4. Lépés
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük körülbelül 2 órán keresztül, amíg a chutney sűrű és ragacsos állagot nem ölt.
5. Lépés
5.Hagyjuk kihűlni és töltsük üvegekbe, majd tároljuk a hűtőben.