HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Indiai eredetű Almás chutney

Az almás chutney egy indiai eredetű gyümölcsökből és fűszerekből készült sós-savanyú ízesítő anyag, amit főként húsokhoz és sajtokhoz szokás tálalni. Azt mondják, hogy minél tovább érleled, annál finomabb lesz, így ideális ünnepi fogás, de egy hétköznapi vacsora különleges kísérője is lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 Gram barna cukor Hozzáadott
  • 2 dl almaborecet Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, az almákat pedig kockára.

2. Lépés

2.Egy nagy edényben keverjük össze a hagymát, az almát, a cukrot, az almaborecetet és a citromlevet.

3. Lépés

Fűszerezzük a gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és a sóval.

4. Lépés

Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük körülbelül 2 órán keresztül, amíg a chutney sűrű és ragacsos állagot nem ölt.

5. Lépés

5.Hagyjuk kihűlni és töltsük üvegekbe, majd tároljuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új