Forrás: Pexels
Ínycsiklandó harcsapaprikás egyszerűen
Egy tál kiadós és ízletes harcsapaprikás ünnepi alkalmakra és hűvös téli napokra is tökéletes, és az elkészítésével sem kell sokat bajlódni. Ha szereted a halas ételeket, ez a recept biztosan tetszeni fog.
Hozzávalók
- 1 kg harcsafilé
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 ks paradicsom
- 1 darab Paprika
- 1 tk só
- bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 11⁄2 ek liszt
- 2 ek olaj
Eljárás
1. A pörköltalap elkészítéséhez először a hagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon megdinszteljük.
2. Ezután adjunk hozzá kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint pirospaprikát és sót, és jól keverjük össze.
3. A paprikát illatosra főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott harcsát, felöntjük egy kis vízzel, és óvatosan keverjük össze. 10 percig főzzük, majd miután a harcsa puhára főtt, kivesszük az edényből.
4. Egy külön tálban a lisztet a tejföllel simára keverjük, majd a pörköltalaphoz adjuk.
5. Tegyük vissza a harcsát az edénybe, és forraljuk fel a pörköltet.