Isteni bögrés joghurtos sütemény
Ennek a könnyű, finom süteménynek az elkészítése pofonegyszerű. A joghurt és a citromlé együtt adja meg tökéletes ízt, az alap pedig ropogós és morzsás.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1⁄2 bögre kristálycukor
- 1⁄2 bögre hideg vaj
- 1 ks tojás
- 1⁄2 bögre joghurt
- 1⁄4 bögre frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral.
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban.
A vajdarabokat hozzáadjuk, és a kezünkkel összemorzsoljuk a tésztát.
A joghurtot, a tojást és a citromlevet összekeverjük egy másik tálban.
A folyékony keveréket beleöntjük az edénybe, majd a keveréket összekeverjük míg az alap sima lesz.
Az alapot a sütőformába tesszük, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
20-25 percig sütjük, amíg az alap aranybarna és ropogós lesz.
Kivesszük a sütőformát a sütőből, hagyjuk teljesen kihűljön, majd szeleteljük.
Gyümölcsöt lehetne belecsempészni?