HIRDETŐ

Isteni csokis babka

Akár reggelire, villásreggelire vagy desszertként tálalod, a babka biztosan mindenkit az ujja köré csavar. Szedjük össze a hozzávalókat, tekerjük fel az ingujjakat, és kezdjük is el a sütést!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Tészta:

  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 450 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Töltelék:

  • 4 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

Szirup:

  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 2 ek méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdésnek langyosra melegítünk egy kis tejet, és belekeverünk egy kis kanál cukrot és egy kis kanál lisztet. Ezután hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, és felfuttatjuk.

2. Lépés

Ezután a többi lisztet és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást és a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, végül hozzáadjuk az olvasztott vajat és egyenletesen belekeverjük a tésztába, majd félretesszük.

3. Lépés

Amíg a tészta pihen, megolvasztjuk a vajat a töltelékhez, és hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Alaposan összekeverjük.

4. Lépés

45-50 perc kelés után a tésztát kettéosztjuk, két téglalapot nyújtunk és megkenjük mindkettőt a kakaós-vajas keverékkel.

5. Lépés

Ezután összetekerjük a két tésztalapot, mindkettőbe hosszában belevágunk a közepén, majd a két tekercset összecsavarjuk, az egészet egy tepsibe tesszük és 40-45 percig tovább kelesztjük.

6. Lépés

Végül a sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tipp: egy hőálló tálba töltsünk egy kis vizet és helyezzük a sütő aljára, hogy egy szépen megkelt és jól átsült babkát kapjunk.

7. Lépés

Ha elkészült, még melegen leöntjük mézes-cukros sziruppal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új