Isteni édes Szilvás Cobbler
A Szilvás Cobbler egy isteni édes desszert, amely tele van a szilva édes, kissé savanykás ízével, a sütemény omlós, morzsálódó tészta része pedig tökéletesen kiegészíti ezt az ízélményt. Könnyed nyári desszert, a meleg szilvás töltelék és a lélegzetelállító rozsos teteje ideális párosítás.
Hozzávalók
- Fél kg szilva
- 2 Csésze rozsliszt
- 1 Csésze barnacukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 Csésze tej
- 1 bot olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 Csésze granulált cukor
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 Csésze forró víz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd vágjuk őket negyedekbe.
Egy tálban keverjük össze a rozslisztet, a barnacukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a vanília aromát, és keverjük össze, amíg sima masszává nem válik.
Öntsük a masszát egy sütőedénybe, majd rendeljük rá a szilvadarabokat.
Egy másik tálban keverjük össze a granulált cukrot és a kukoricakeményítőt, majd szórjuk a szilvára.
Öntsünk rá két csésze forró vizet, majd helyezzük a sütőbe, és süssük kb. 1 órán át vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.