HIRDETŐ

Isteni édes Szilvás Cobbler

A Szilvás Cobbler egy isteni édes desszert, amely tele van a szilva édes, kissé savanykás ízével, a sütemény omlós, morzsálódó tészta része pedig tökéletesen kiegészíti ezt az ízélményt. Könnyed nyári desszert, a meleg szilvás töltelék és a lélegzetelállító rozsos teteje ideális párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • Fél kg szilva Hozzáadott
  • 2 Csésze rozsliszt Hozzáadott
  • 1 Csésze barnacukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 bot olvasztott vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csésze granulált cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 2 Csésze forró víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd vágjuk őket negyedekbe.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a rozslisztet, a barnacukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a vanília aromát, és keverjük össze, amíg sima masszává nem válik.

4. Lépés

Öntsük a masszát egy sütőedénybe, majd rendeljük rá a szilvadarabokat.

5. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a granulált cukrot és a kukoricakeményítőt, majd szórjuk a szilvára.

6. Lépés

Öntsünk rá két csésze forró vizet, majd helyezzük a sütőbe, és süssük kb. 1 órán át vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új