HIRDETŐ

Ízgazdag Sültpaprika krémleves

A sültpaprika krémleves egy gazdaságos, viszont ízgazdag leves, melyet a szezámmaggal és sóval ízesített, apróra vágott csirkehússal tálalnak. A paprika édessége, a csirkehús sós karaktere és a krém segítségével készülő lágy textúra remek párosítás, mely minden étvágyat felkelt. A leves az előételtől a főétkezésig sokféleképpen használható, és nagy adagokban is előre elvárható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks közepes méretű piros paprika Hozzáadott
  • 1 ks közepes méretű vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l csirkealaplé Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 150 g főtt csirke hús, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál szezámmag, pirítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, sütse a paprikát 200°C-ra előmelegített sütőben vagy tűzhelyen, amíg a bőrük fekete nem lesz. Ezután tegye őket egy zacskóba, és hagyja ott 15 percre.

2. Lépés

Ezalatt, közepes lángon pirítsa az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajban egy nagy serpenyőben, amíg aranybarna lesz.

3. Lépés

Miután a paprikák hűltek, távolítsa el a bőrüket és magjukat. Aprítsa őket, majd tegye a serpenyőbe a hagymával és fokhagymával.

4. Lépés

Főzze őket együtt 5 percig, majd öntse hozzá az alaplét. Hagyja forrni 20 percig.

5. Lépés

Távolítsa el a tűzről, és pürésítse a levest egy botmixerrel.

6. Lépés

Tegye vissza a tűzre, keverjen hozzá tejszínt, sót, borsot, és főzze további 10 percig.

7. Lépés

Tálalja a levest a csirkehússal és a pirított szezámmaggal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új