Ízgazdag Sültpaprika krémleves
A sültpaprika krémleves egy gazdaságos, viszont ízgazdag leves, melyet a szezámmaggal és sóval ízesített, apróra vágott csirkehússal tálalnak. A paprika édessége, a csirkehús sós karaktere és a krém segítségével készülő lágy textúra remek párosítás, mely minden étvágyat felkelt. A leves az előételtől a főétkezésig sokféleképpen használható, és nagy adagokban is előre elvárható.
Hozzávalók
- 4 ks közepes méretű piros paprika
- 1 ks közepes méretű vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkealaplé
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 150 g főtt csirke hús, apróra vágva
- 2 evőkanál szezámmag, pirítva
Eljárás
Először is, sütse a paprikát 200°C-ra előmelegített sütőben vagy tűzhelyen, amíg a bőrük fekete nem lesz. Ezután tegye őket egy zacskóba, és hagyja ott 15 percre.
Ezalatt, közepes lángon pirítsa az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajban egy nagy serpenyőben, amíg aranybarna lesz.
Miután a paprikák hűltek, távolítsa el a bőrüket és magjukat. Aprítsa őket, majd tegye a serpenyőbe a hagymával és fokhagymával.
Főzze őket együtt 5 percig, majd öntse hozzá az alaplét. Hagyja forrni 20 percig.
Távolítsa el a tűzről, és pürésítse a levest egy botmixerrel.
Tegye vissza a tűzre, keverjen hozzá tejszínt, sót, borsot, és főzze további 10 percig.
Tálalja a levest a csirkehússal és a pirított szezámmaggal.