HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/burek

Ízletes burek

A burek egy hagyományos balkáni étel, amely egy tészta tekercs, hússal vagy sajttal töltve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 10 lap filotészta Hozzáadott
  • 500 g darált hús (pl. marhahús vagy sertéshús) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy feta) Hozzáadott
  • 2 evőkanál Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsd elő a tepsit vagy a sütőformát.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolat közes lángon. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.

3. Lépés

Add hozzá a darált húst, és süsd addig, amíg teljesen átsült és barna színűre pirult.

4. Lépés

Fűszerezd sóval, borssal és pirospaprikával ízlés szerint.

5. Lépés

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, majd hagyd kihűlni a tölteléket.

6. Lépés

Vedd elő a tésztát.

7. Lépés

Minden egyes lapra helyezz egy adag tölteléket, majd szórj rá reszelt sajtot is.

8. Lépés

Tekerjük fel a filotésztát és helyezzük a tepsibe.

9. Lépés

Ismételjük meg a 8. pontot a maradék tésztalapokkal és töltelékkel.

10. Lépés

Vidd a burekot a sütőbe, és süsd 30-35 percig, amíg a tészta szép aranyszínűre sül.

11. Lépés

Ha elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új