Ízletes Csokis almás süti
Egy ízletes, csokoládés gyümölcssütemény, amely egyszerre mégis könnyed és gazdagon laktató. Az almás csokis sütemény a csokoládé édességét párosítja az almáék savanykás, frissítő ízével.
Hozzávalók
- 150 Gram liszt
- 100 Gram cukor
- 125 Gram vaj
- 2 Közepes alma
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 Gram darált dió
- 50 Gram étcsokoládé
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
Először előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk az almákat, kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, és félretesszük. A vajat megolvasztjuk. Az étcsokoládét finomra vágjuk vagy reszelünk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk az előzőleg elkészített száraz hozzávalókat.
Hozzáadjuk a csokit, az almákat és a darált diót, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta. Ha a tű tiszta, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a süteményt Legalább 10-15 percig hűlni mielőtt felszeleteljük.