HIRDETŐ

Ízletes Csokis almás süti

Egy ízletes, csokoládés gyümölcssütemény, amely egyszerre mégis könnyed és gazdagon laktató. Az almás csokis sütemény a csokoládé édességét párosítja az almáék savanykás, frissítő ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 150 Gram liszt Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 125 Gram vaj Hozzáadott
  • 2 Közepes alma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 50 Gram darált dió Hozzáadott
  • 50 Gram étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk az almákat, kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, és félretesszük. A vajat megolvasztjuk. Az étcsokoládét finomra vágjuk vagy reszelünk.

2. Lépés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

3. Lépés

Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk az előzőleg elkészített száraz hozzávalókat.

4. Lépés

Hozzáadjuk a csokit, az almákat és a darált diót, majd alaposan összekeverjük.

5. Lépés

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

6. Lépés

Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta. Ha a tű tiszta, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a süteményt Legalább 10-15 percig hűlni mielőtt felszeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új