Ízletes és aromás Amerikai almás pite
Az amerikai almás pite kiváló választás azok számára, akik örömmel fedezik fel a különböző kultúrák édességeit. Az ismert \Apple Pie\ egy ízletes és aromás sütemény, amely ideális a téli napokon, de bármely más alkalomra is elkészíthető. Íme a recept!
Hozzávalók
A tészta:
- 280 g búzaliszt
- 1 evőkanál cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 170 g vaj
- 50 jeges víz
Az almás töltelék:
- 6 Közepes méretű alma (pl. golden vagy jonagold)
- 1 citrom leve
- 120 g cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál Fahéj
- Csipetnyi szerecsendió, szegfűszeg só
- 15 g vaj
Eljárás
A tészta:
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót.
Vágja a vajat kisebb darabokra és keverje össze a lisztkeverékkel, amíg a vaj darabkák nagysága borsó méretűre csökken.
Adjuk hozzá a vizet kis adagokban, amíg a tészta nem áll össze.
Ossza a tésztát kétfelé, formálja két lemez alakúra, és csomagolja be fóliába.
Hűtse le a tésztát legalább 1 órára.
Az almás töltelék:
Hámozza meg és vágja vékony szeletekre az almákat.
Keverje össze az almákat a többi hozzávalóval (kivéve a vajat).
Összeállítás:
Nyújtsa ki az egyik tészta lemezt és helyezze bele a piteformába. Töltsük meg az alma keverékkel.
Csepegtessen vajat az almákra. Nyújtsa ki a másik tészta lemezt és helyezze rá az almás töltelékre.
Vágjon néhány szellőzőnyílást a tetején.
Sütse 200 fokon 40-50 percig, vagy amíg az alma puhává válik és a tészta szép arany színű lesz.