HIRDETŐ

Ízletes Rácsos almás pite

Élvezd a házi készítésű rácsos almás pitét egy jó kávé vagy tea társaságában!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília aroma Hozzáadott
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojást és egy csomag vaníliaaromát jól összedolgozunk. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát 30 percig a hűtőben. Tipikus hiba, hogy túl sokáig dolgozzuk a tésztát, ami kemény tésztát eredményez. Kerüld ezt el!

2. Lépés

Az almákat megpucoljuk, majd reszelőn lereszeljük. A reszelt almához hozzáadunk fahéjat, cukrot és a citromlevet. Fontos, hogy jól keverjük össze, hogy az almák ne barnuljanak be.

3. Lépés

Kivesszük a hűtőből a tésztát, és két részre osztjuk. Az egyik felét a piteforma aljára nyomkodjuk, majd megtöltjük az almás töltelékkel.

4. Lépés

A másik felét vékony csíkokra vágjuk, amelyeket rácsos mintában helyezünk az almára. Az almákat a tésztacsíkokkal fedjük le, majd ezt követően a tetejét kenhetjük le tojással, ami aranybarnává teszi a süteményt. Ez csak opcionális, de mindenképp szép, fényes tetejé lesz tőle a pitének.

5. Lépés

180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Ne nézzük túl gyakran a süteményt, mivel ez befolyásolja a sütési időt és alakját!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új