Forrás: Pixabay: omansang
Ízletes Rizsgolyó
Minden egyes alkalommal, amikor meglátogatom a nagymamámat, mindig készít nekem rizsgolyót, ezért döntöttem úgy, hogy én is elsajátítom a receptjét. Ezt a receptet most veletek is megosztom, remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint én.
Hozzávalók
- 250 g Rizs
- 1 nagy tojás
- 100 g mozzarella sajt
- 50 g zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Eljárás
Kezdjük a rizs megfőzésével. Tessék figyelni, hogy ne legyen túl főtt, könnyen összeállítható állagot szeretnénk elérni. A rizst szűrjük le, és hűtsük ki.
Amíg a rizs hűl, reszeljük le a mozzarella sajtot.
Egy nagy tálban keverjük össze a rizst, a reszelt sajtot, a tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Nedves kézzel vegyünk egy kis adagot a keverékből, és formázzunk belőle golyókat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert akkor nehéz lesz őket közepesen megsütni.
Hempergessük meg a golyókat a zsemlemorzsában.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük a golyókat aranybarnára minden oldalukon. Vigyázzunk, túl magas hőfokon könnyen megégnek, inkább közepes lángon süssük őket.
Papírtörlőn csöpögtesse le a felesleges olajat, majd tálalja.