HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: omansang

Ízletes Rizsgolyó

Minden egyes alkalommal, amikor meglátogatom a nagymamámat, mindig készít nekem rizsgolyót, ezért döntöttem úgy, hogy én is elsajátítom a receptjét. Ezt a receptet most veletek is megosztom, remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint én.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 250 g Rizs Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 100 g mozzarella sajt Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a rizs megfőzésével. Tessék figyelni, hogy ne legyen túl főtt, könnyen összeállítható állagot szeretnénk elérni. A rizst szűrjük le, és hűtsük ki.

2. Lépés

Amíg a rizs hűl, reszeljük le a mozzarella sajtot.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a rizst, a reszelt sajtot, a tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Nedves kézzel vegyünk egy kis adagot a keverékből, és formázzunk belőle golyókat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert akkor nehéz lesz őket közepesen megsütni.

5. Lépés

Hempergessük meg a golyókat a zsemlemorzsában.

6. Lépés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük a golyókat aranybarnára minden oldalukon. Vigyázzunk, túl magas hőfokon könnyen megégnek, inkább közepes lángon süssük őket.

7. Lépés

Papírtörlőn csöpögtesse le a felesleges olajat, majd tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új