HIRDETŐ
Jambalaya
A Jambalaya egy autentikus, színes és ízletes, rizsből készült étel, melynek eredetét Louisiana államban találjuk. Tipikusan csirkéből, sonkából, chorizo kolbászból, zöldségekből és fűszerekből készül. Ez az ételrecept minden összetevőt egy serpenyőben főz, így a rizs magába szívja az összes hozzáadott hozzávaló ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 200 g Rizs
- 300 g Csirkehús
- 200 g sonka
- 150 g Chorizo kolbász
Zöldségek és fűszerek
- 1 ks hagyma
- 2 ks Fokhagyma gerezd
- 1 ks zöld paprika
- 400 g Paradicsom, kockára vágva
- 1 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál cayenne bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. Kockára vágjuk a húst és a zöldségeket.
2. Lépés
2. Egy nagy serpenyőben pirítsa meg a húst.
3. Lépés
3. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, főzzük, míg a hagyma átlátszóvá válik.
4. Lépés
4. Adjuk hozzá a zöld paprikát, a paradicsomot, a paprikát és a cayenne borsot, főzzük 5 percig.
5. Lépés
5. Adjuk hozzá a rizst, főzzük további 5 percig.
6. Lépés
6. Öntsük hozzá a csirkelevest, fedjük le, és főzzük, míg a rizs megpuhul (kb. 20 perc).
7. Lépés
7. Tálaljuk melegen, azonnal.