HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Japán panír, a tempura
Nem sokan tudják, hogy a japán tempura nem sokban különbözik a palacsintatésztától.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 12 dkg finomliszt
- 3 dkg kukoricakeményítő
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál csípős fűszerpaprika
- 1 ks tojássárgája
- 21⁄2 dl ásványvíz
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a fűszerpaprikát. Ezután keverjük össze a tojássárgáját a vízzel, és öntsük a lisztes keverékhez. Egy villa segítségével havarjuk össze.
2. Lépés
Az ízlés szerint választott zöldségeket ebbe a keverékbe mártogassuk bele, majd forróm olajban süssük ki.