Forrás: Pixabay
Japán szappanfilé szasimi sushi
Kóstolja meg a japán kulináris kultúra egy szeletét ezzel a Snapper Sashimi recepttel. A lehető legfrissebb snapperfilék felhasználásával ez az étel a snapper szájban olvadó textúráját és ízét mutatja be. Fanyar szójaszósszal és fűszeres wasabival párosítva ez az egyszerű, mégis kitűnő étel tökéletes előétel vagy az otthoni sushi-estek része lehet.
Hozzávalók
- 3 uncia Friss sznappanfilé
- 1 evőkanál Szójaszósz
- Egy csipetnyi wasabi paszta
- 1 Frissen szeletelt citrom, a díszítéshez
- Friss Shiso-levelek, a díszítéshez
Eljárás
Először is tisztítsa meg és filézze ki a snapper halat. Győződjön meg róla, hogy az összes halcsontot teljesen eltávolította.
Vágja a halat vékony, hosszú, kb. 2 mm vastag szeletekre.
Rendezze el a sashimi szeleteket szépen egy tálalótálon.
Díszítsük citromkarikával és friss Shiso-levelekkel.
Készítsen egy kis tál szójaszószt és egy kis adag wasabipasztát az oldalára.
A Snapper Sashimi tálalásra kész. Mártsunk egy szelet sashimit szójaszószba, adjunk hozzá egy pici wasabit, és élvezzük!