HIRDETŐ

Forrás: canva

Joghurtos kuglóf

Ziasztok, egy tapasztalt, szenvedélyes otthoni cukrász vagyok, aki gyakran készít házi süteményeket. Ez a joghurtos kuglóf recept azért kedvencünk, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, ráadásul roppant finom és egészséges hála a joghurtnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 212 Csésze önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • fél teáskanál só Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze joghurt (akár natúr, akár ízesített) Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Fél csésze növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Onnan tudjuk, hogy elérte a megfelelő hőfokot, ha a sütő belsejébe bedobott kis darab liszt azonnal elkezd pirulni.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót: a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ne ijedj meg, ha darabos lesz a keverék, a joghurt hozzáadásával később simává válik.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot és az olajat. Ajánlom, hogy a tojásokat előtte verjük fel külön, hogy könnyebben elkeveredjenek a többi hozzávalóval.

4. Lépés

Az előző két keveréket óvatosan összeöntjük, és alaposan összekeverjük addig, amíg egyenletes tésztát nem kapunk. Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a végeredmény.

5. Lépés

A tésztát egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük, és 35-40 percig sütjük, vagy amíg a kuglóf teteje aranybarna nem lesz, illetve tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belső rész is megsült-e már.

6. Lépés

Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új