HIRDETŐ

Joghurtos török padlizsánsaláta

A Joghurtos török padlizsánsaláta egy egészséges és ízletes előétel, melyben a rostban gazdag padlizsán és a probiotikus joghurt kombinációja harmonikusan működik együtt. Az izgalmas ízek és friss összetevők ideálissá teszik ezt a salátát a nap bármely szakában történő fogyasztásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 dl natur joghurt Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss menta vagy petrezselyem Hozzáadott
  • pita kenyér tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt vágjuk keresztben 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be és hagyjuk állni 30 percet, hogy kisöprődjenek a keserű ízek.

2. Lépés

Az olívaolajban közepes lángon mindkét oldalán süssük meg a padlizsánokat, míg aranybarnák nem lesznek. Szűrőlapáton csepegtessük le a felesleges olajat.

3. Lépés

A padlizsánokat vágjuk kis kockákra és tegyük egy tálba.

4. Lépés

Adjuk hozzá a joghurtot, a fokhagymát, a citromlevet, a borst és friss zöld fűszereket. Jól keverjük össze.

5. Lépés

Hagyjuk hűlni a hűtőben legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

6. Lépés

Tálaljuk pitával vagy friss zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek