:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/D4uIcqAB_iWechHnyUrx/4f486128f074298b39f018927233c0.png)
Joghurtos török padlizsánsaláta
A Joghurtos török padlizsánsaláta egy egészséges és ízletes előétel, melyben a rostban gazdag padlizsán és a probiotikus joghurt kombinációja harmonikusan működik együtt. Az izgalmas ízek és friss összetevők ideálissá teszik ezt a salátát a nap bármely szakában történő fogyasztásra.
Hozzávalók
- 2 Közepes padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 dl natur joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál aprított friss menta vagy petrezselyem
- pita kenyér tálaláshoz
Eljárás
A padlizsánt vágjuk keresztben 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be és hagyjuk állni 30 percet, hogy kisöprődjenek a keserű ízek.
Az olívaolajban közepes lángon mindkét oldalán süssük meg a padlizsánokat, míg aranybarnák nem lesznek. Szűrőlapáton csepegtessük le a felesleges olajat.
A padlizsánokat vágjuk kis kockákra és tegyük egy tálba.
Adjuk hozzá a joghurtot, a fokhagymát, a citromlevet, a borst és friss zöld fűszereket. Jól keverjük össze.
Hagyjuk hűlni a hűtőben legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaljuk pitával vagy friss zöldségekkel.