HIRDETŐ

Joghurtos török padlizsánsaláta

A Joghurtos török padlizsánsaláta egy egészséges és ízletes előétel, melyben a rostban gazdag padlizsán és a probiotikus joghurt kombinációja harmonikusan működik együtt. Az izgalmas ízek és friss összetevők ideálissá teszik ezt a salátát a nap bármely szakában történő fogyasztásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 dl natur joghurt Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss menta vagy petrezselyem Hozzáadott
  • pita kenyér tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt vágjuk keresztben 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk be és hagyjuk állni 30 percet, hogy kisöprődjenek a keserű ízek.

2. Lépés

Az olívaolajban közepes lángon mindkét oldalán süssük meg a padlizsánokat, míg aranybarnák nem lesznek. Szűrőlapáton csepegtessük le a felesleges olajat.

3. Lépés

A padlizsánokat vágjuk kis kockákra és tegyük egy tálba.

4. Lépés

Adjuk hozzá a joghurtot, a fokhagymát, a citromlevet, a borst és friss zöld fűszereket. Jól keverjük össze.

5. Lépés

Hagyjuk hűlni a hűtőben legalább fél órát, hogy összeérjenek az ízek.

6. Lépés

Tálaljuk pitával vagy friss zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új