HIRDETŐ

Forrás: ValentynVolkov from Getty Images

Jól átsült steak

Recept egy finom, jól elkészített steakhez, amely jól illik ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 250 g Minőségi marhahús steak Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • Evőkanál vaj Hozzáadott
  • Metélőhagyma ízlés szerint Hozzáadott
  • Rozmaring ízlés szerint Hozzáadott
  • kakukkfű ízlés szerint Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Készítse elő a húst. Szobahőmérsékletűnek kell lennie. A húsnak legalább egy órát ki kell pihennie az elkészítés előtt. Amikor a hús elkészült, sózzuk meg mindkét oldalát. Ne aggódjon a hús túlsózása miatt. A vastag szemcsés sózott felület megfelelő ízt ad a húsnak.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokra, lehetőleg öntöttvas serpenyőt. Adjunk a serpenyőbe olívaolajat. Amikor a serpenyő elég forró, tegye bele a húst. Halk sistergést kell hallania.

3. Lépés

Hagyja a steaket kb. 2 percig sülni, majd fordítsa meg, és hagyja sülni további 2 percig. Így szépen átsült felületet kapunk.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vajat és a fűszernövényeket. A vaj gazdagabb ízt ad a steaknek, a fűszernövények pedig kiegészítik az aromát. Süsse a steaket mindkét oldalát, és locsolja meg az olvasztott vajjal. Ezzel a technikával a húst mindkét oldalon csak körülbelül 4 percig kell sütni.

5. Lépés

Vegye ki a steaket, és hagyja pihenni 5 percig. A sült hús szaftosabb és puhább lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új