Forrás: ValentynVolkov from Getty Images
Jól átsült steak
Recept egy finom, jól elkészített steakhez, amely jól illik ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
- 250 g Minőségi marhahús steak
- 2 Kanálok Olívaolaj
- Evőkanál vaj
- Metélőhagyma ízlés szerint
- Rozmaring ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- só
- frissen őrölt bors
Eljárás
Készítse elő a húst. Szobahőmérsékletűnek kell lennie. A húsnak legalább egy órát ki kell pihennie az elkészítés előtt. Amikor a hús elkészült, sózzuk meg mindkét oldalát. Ne aggódjon a hús túlsózása miatt. A vastag szemcsés sózott felület megfelelő ízt ad a húsnak.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokra, lehetőleg öntöttvas serpenyőt. Adjunk a serpenyőbe olívaolajat. Amikor a serpenyő elég forró, tegye bele a húst. Halk sistergést kell hallania.
Hagyja a steaket kb. 2 percig sülni, majd fordítsa meg, és hagyja sülni további 2 percig. Így szépen átsült felületet kapunk.
Ezután adjuk hozzá a vajat és a fűszernövényeket. A vaj gazdagabb ízt ad a steaknek, a fűszernövények pedig kiegészítik az aromát. Süsse a steaket mindkét oldalát, és locsolja meg az olvasztott vajjal. Ezzel a technikával a húst mindkét oldalon csak körülbelül 4 percig kell sütni.
Vegye ki a steaket, és hagyja pihenni 5 percig. A sült hús szaftosabb és puhább lesz.