HIRDETŐ

Forrás: ValentynVolkov from Getty Images

Jól átsült steak

Recept egy finom, jól elkészített steakhez, amely jól illik ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 250 g Minőségi marhahús steak Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • Evőkanál vaj Hozzáadott
  • Metélőhagyma ízlés szerint Hozzáadott
  • Rozmaring ízlés szerint Hozzáadott
  • kakukkfű ízlés szerint Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Készítse elő a húst. Szobahőmérsékletűnek kell lennie. A húsnak legalább egy órát ki kell pihennie az elkészítés előtt. Amikor a hús elkészült, sózzuk meg mindkét oldalát. Ne aggódjon a hús túlsózása miatt. A vastag szemcsés sózott felület megfelelő ízt ad a húsnak.

2. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokra, lehetőleg öntöttvas serpenyőt. Adjunk a serpenyőbe olívaolajat. Amikor a serpenyő elég forró, tegye bele a húst. Halk sistergést kell hallania.

3. Lépés

Hagyja a steaket kb. 2 percig sülni, majd fordítsa meg, és hagyja sülni további 2 percig. Így szépen átsült felületet kapunk.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vajat és a fűszernövényeket. A vaj gazdagabb ízt ad a steaknek, a fűszernövények pedig kiegészítik az aromát. Süsse a steaket mindkét oldalát, és locsolja meg az olvasztott vajjal. Ezzel a technikával a húst mindkét oldalon csak körülbelül 4 percig kell sütni.

5. Lépés

Vegye ki a steaket, és hagyja pihenni 5 percig. A sült hús szaftosabb és puhább lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek